Ново протестно окупљање због фотографија на којима су дјеца везана

21.11.2019. 10:19
0
ИЗВОР: klix.ba

Ново окупљање грађана шокираних фотографијама из Завода Пазарић на којима се види како су дјеца везана за намјештај и радијаторе најављено је за данас у 12 сати испред зграде Владе ФБиХ.

Група грађана јуче се спонтано окупила и уз звиждуке и транспаренте изразила незадовољство третманом штићеника Завода. На том протестном окупљању су поручили да власт годинама системски угрожава животе и добробит штићеника те да желе да се што прије пронађу боља рјешења.

Протестна окупљања су услиједила након што је федерална заступница из Наше странке Сабина Ћудић на јучерашњој конференцији за медије обзнанила фотографије о везивању штићеника Завода. Потом је услиједило реаговање директора ове установе Реџепа Салића који је, видно потресен, тражио од Ћудић информације када су настале фотографије.

Рекао да је први јавно указао да се отима од уста дјеце из Завода, али да нико није реаговао, а да јучерашњи случај представља атак на честити рад жена које 24 сата живе са штићеницима Завода.

У писму радница које сада раде у Пазарићу наведено је да није било “фиксирања” корисника и да постељина са фотографија већ дуже вријеме није у употреби.

Ћудић је казала да су фотографије настале у протеклој години.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    19h 32m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    9h 28m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    21h 19m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    16h 59m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    20h 19m
    0