Нухоџић: Нема индиција да би могло доћи до сукоба у Црној Гори

07.03.2020. 18:05
0
ИЗВОР: Танјуг

Не постоје индиције да би у Црној Гори, поводом усвојеног Закона о слободи вјероисповијести, могло доћи до сукоба и обрачуна, изјавио је данас црногорски министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић.

Он је агенцији МИНА рекао да све информације и сазнања којима располажу надлежне државне институције указују да не постоје индиције да би могло доћи до сукоба и обрачуна, а поготово крвопролића како је то изјавио српски патријарх Иринеј.

Како преноси РТЦГ, Нухоџић је оцијенио да дешавања поводом тог спорног законског рјешења потврђују да је црногорско друштво демократски зрело и да ће неслагања у мишљењима и ставовима, као и све изазове, рјешавати на демократски и цивилизован начин, а не подстичући неповјерење.

Он је истакао да се може мислити другачије и да су то тековине демократије, али да се не смије дозволити да буду нарушени принципи грађанског, мултиетничког и мултивјерског друштва.

- Зато сам сигуран да грађани неће подржати, државне институције свакако неће дозволити, било коме, ни изнутра, ни из вана, да покуша да угрози мир и стабилност у Црној Гори - истакао је Нухоџић.

Он је додао да је тачно да вјерници једне конфесије исказују неслагање са законом, иако је намјера доношења тог законског акта била да закони буду једнаки за све.

- У Црној Гори има мјеста за све. Намјера нам није била нити ће бити да се било којим поступком, па ни усвајањем Закона о слободи вјероисповијести, ослобађамо било кога. Јер, у грађанској Црној Гори наше различитости јесу и треба да буду наше највеће богатство, а не усуд нашег живљења - сматра Нухоџић.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Најблиставији духовни траг Најблиставији духовни траг
Одговор краља Петра књазу Николи 1904: Да живи таст мој, да живи српски народ јуначке Црне Горе! Одговор краља Петра књазу Николи 1904: Да живи таст мој, да живи српски народ јуначке Црне...
Гужве на већини прелаза са Хрватском и Црном Гором Гужве на већини прелаза са Хрватском и Црном Гором
Најчитаније
  • У Источном Новом Сарајеву исплаћена плата од 246.506 KM
    20h 43m
    1
  • Источна Илиџа: Округли сто о насиљу - Потребно строго санкционисати насилнике
    17h 20m
    1
  • Споменик „Бели анђео“ симбол васкрсења сарајевских Срба из уништења (ФОТО)
    12h 41m
    0
  • Заборављени коријени: Манастир Липље - Теслић (ВИДЕО)
    23h 34m
    0
  • Возач имао преко 4,22 промила алкохола у крви
    22h 25m
    0