Од 1. јула услуге мобилне телефоније биће увећане за 1 КМ

03.06.2022. 13:15
2
ИЗВОР: katera.news

Због финансијских обавеза телеком оператера у БиХ од 1. јула грађани ће плаћати додатних 1 КМ накнаде услуга мобилне телефоније.

М:тел је обавијестио кориснике да ће од 1. јула ове године примјењивати измијењене услове пружања услуга и услова кориштења тарфиних модела.

- Врши се измјена на начин да се уводи накнада за коришћење мобилне мреже у износу од 1,00 КМ са укљученим ПДВ-ом, а која је укључена у цијену мјесечне претплате одабране услуге, односно одабраног тарифног модела - наведено је у саопштењу м:тела.

Корисницима услуга "Допуна" и "ДопунаНЕТ" уводи се накнада за кориштење мобилне мреже у износу од 1,00 КМ са укљученим ПДВ-ом, која ће се наплаћивати на тридесетодневном нивоу.

Ову одлуку примјењиваће и други оператери, па је тако компанија БХ Телеком објавила да ће доћи до измјена цјеновника на начин да ће се од 1. јула 2022. године вршити обрачун мјесечне накнаде за кориштење ресурса мобилне мреже у износу од 1 КМ (са ПДВ-ом).

Како су навели, припејд мобилним корисницима, накнада за кориштење мобилне мреже наплаћиваће се сваких 30 дана, и то:

- корисницима који имају довољно средстава на основном рачуну, без обзира на статус валидности (активан/инактиван) ће се вршити умањење кредита по основу наплате накнаде у износу од 1 КМ са рачуна, која вриједи наредних 30 дана.

- након истека рока од 30 дана, процес се понавља на исти начин, тј. поново се врши умањење кредита за износ од 1 КМ са основног рачуна;

- уколико у датом тренутку не постоји довољан износ кредита на основном рачуну препаид мобилног корисника, износ накнаде ће се наплатити приликом наредне допуне кредита.

- накнада за кориштење мобилне мреже се неће наплаћивати при активацији припејд пакета све док се не изврши надопуна кредита на основном рачуну у износу довољном за наплату накнаде.

Цијене мјесечних претплата за постпејд кориснике неће се повећавати.

ХТ Еронет такође од јула ове године, на основу сагласности Регулаторне агенције за комуникације, мијења услове и цјеновник услуга мобилне телефоније увођењем накнаде за кориштење мобилне мреже у износу од 1 КМ (са укљученим ПДВ-ом).

Главни разлог увођења накнаде је повећање финансијских обавеза телеком оператора по питању плаћања дозвола за кориштење радио-фреквенцијског спектра и инвестирања у припадајућу инфраструктуру, која је нужна за пружање квалитетних мобилних широкопојасних услуга.

Из ХТ Еронета истичу да су се сличне накнаде плаћале и у регији увођењем 4Г/5Г мреже.

- Крајњим корисницима припејд услуге, накнада за кориштење мобилне мреже наплаћиваће се умањењем износа с !хеј рачуна и вриједиће 30 дана. Ако не постоји довољан износ на !хеј рачуну, износ накнаде биће наплаћен приликом сљедеће надоплате бона, када износ на !хеј рачуну корисника буде довољан за наплату. Накнада за кориштење мобилне мреже неће се наплаћивати, све док се не надоплати !хеј рачун у износу довољном за наплату накнаде - наведено је у обавјештењу ХТ Еронета.

Корисници постпејд услуге мобилне мреже ХТ Еронета, накнада за кориштење биће укључена у цијену мјесечне претплате, осим у тарифама без мјесечне накнаде којима ће се мјесечно обрачунавати износ од 1 КМ.

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Majku vam 03.06.2022. 15:58
  Pa majku vam vise, stvarno... Bacicu telefon, ko vas ....!
 • Generic placeholder image
  L 03.06.2022. 13:36
  Ne naplaćuju se usluge mobilne telefonije nego HARAČ koji su međusobno dogovorile firme preko leđa običnog naroda! Samo bojkot i protesti dok NE PRESTANEMO da budemo ovce!
Повезане вијести
Дневно на мобилни стиже 237 порука Дневно на мобилни стиже 237 порука
Данас исплате накнада борцима, вишечланим породицама и за туђу његу Данас исплате накнада борцима, вишечланим породицама и за туђу његу
Самсунг прекида подршку за ове уређаје: Провjерите да ли је ваш на списку Самсунг прекида подршку за ове уређаје: Провjерите да ли је ваш на списку
Најчитаније
 • Хавана - торта над тортама
  7h 47m
  1
 • Горио аутомобил у Источној Илиџи
  8h 22m
  0
 • Ухапшени приликом примопредаје четири килограма кокаина
  19h 23m
  0
 • Фирма „Еуро-експрес“ запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
  2h 14m
  0
 • Александри Илић потребна помоћ да оде на бањско лијечење
  20h 30m
  0