Од 1. јула услуге мобилне телефоније биће увећане за 1 КМ

03.06.2022. 13:15
2
ИЗВОР: katera.news

Због финансијских обавеза телеком оператера у БиХ од 1. јула грађани ће плаћати додатних 1 КМ накнаде услуга мобилне телефоније.

М:тел је обавијестио кориснике да ће од 1. јула ове године примјењивати измијењене услове пружања услуга и услова кориштења тарфиних модела.

- Врши се измјена на начин да се уводи накнада за коришћење мобилне мреже у износу од 1,00 КМ са укљученим ПДВ-ом, а која је укључена у цијену мјесечне претплате одабране услуге, односно одабраног тарифног модела - наведено је у саопштењу м:тела.

Корисницима услуга "Допуна" и "ДопунаНЕТ" уводи се накнада за кориштење мобилне мреже у износу од 1,00 КМ са укљученим ПДВ-ом, која ће се наплаћивати на тридесетодневном нивоу.

Ову одлуку примјењиваће и други оператери, па је тако компанија БХ Телеком објавила да ће доћи до измјена цјеновника на начин да ће се од 1. јула 2022. године вршити обрачун мјесечне накнаде за кориштење ресурса мобилне мреже у износу од 1 КМ (са ПДВ-ом).

Како су навели, припејд мобилним корисницима, накнада за кориштење мобилне мреже наплаћиваће се сваких 30 дана, и то:

- корисницима који имају довољно средстава на основном рачуну, без обзира на статус валидности (активан/инактиван) ће се вршити умањење кредита по основу наплате накнаде у износу од 1 КМ са рачуна, која вриједи наредних 30 дана.

- након истека рока од 30 дана, процес се понавља на исти начин, тј. поново се врши умањење кредита за износ од 1 КМ са основног рачуна;

- уколико у датом тренутку не постоји довољан износ кредита на основном рачуну препаид мобилног корисника, износ накнаде ће се наплатити приликом наредне допуне кредита.

- накнада за кориштење мобилне мреже се неће наплаћивати при активацији припејд пакета све док се не изврши надопуна кредита на основном рачуну у износу довољном за наплату накнаде.

Цијене мјесечних претплата за постпејд кориснике неће се повећавати.

ХТ Еронет такође од јула ове године, на основу сагласности Регулаторне агенције за комуникације, мијења услове и цјеновник услуга мобилне телефоније увођењем накнаде за кориштење мобилне мреже у износу од 1 КМ (са укљученим ПДВ-ом).

Главни разлог увођења накнаде је повећање финансијских обавеза телеком оператора по питању плаћања дозвола за кориштење радио-фреквенцијског спектра и инвестирања у припадајућу инфраструктуру, која је нужна за пружање квалитетних мобилних широкопојасних услуга.

Из ХТ Еронета истичу да су се сличне накнаде плаћале и у регији увођењем 4Г/5Г мреже.

- Крајњим корисницима припејд услуге, накнада за кориштење мобилне мреже наплаћиваће се умањењем износа с !хеј рачуна и вриједиће 30 дана. Ако не постоји довољан износ на !хеј рачуну, износ накнаде биће наплаћен приликом сљедеће надоплате бона, када износ на !хеј рачуну корисника буде довољан за наплату. Накнада за кориштење мобилне мреже неће се наплаћивати, све док се не надоплати !хеј рачун у износу довољном за наплату накнаде - наведено је у обавјештењу ХТ Еронета.

Корисници постпејд услуге мобилне мреже ХТ Еронета, накнада за кориштење биће укључена у цијену мјесечне претплате, осим у тарифама без мјесечне накнаде којима ће се мјесечно обрачунавати износ од 1 КМ.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Majku vam 03.06.2022. 15:58
    Pa majku vam vise, stvarno... Bacicu telefon, ko vas ....!
  • Generic placeholder image
    L 03.06.2022. 13:36
    Ne naplaćuju se usluge mobilne telefonije nego HARAČ koji su međusobno dogovorile firme preko leđa običnog naroda! Samo bojkot i protesti dok NE PRESTANEMO da budemo ovce!
Повезане вијести
За воланом без појаса и то уз телефон За воланом без појаса и то уз телефон
Данас исплата борцима, инвалидима и за туђу његу и помоћ, сутра вишечланим породицама Данас исплата борцима, инвалидима и за туђу његу и помоћ, сутра вишечланим породицама
Влада драстично смањује накнаде за незапосленост (ВИДЕО) Влада драстично смањује накнаде за незапосленост (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    11h 35m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    12h 50m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    18h 41m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    17h 8m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    19h 0m
    0