О кандидатури за организацију „Европа купа“

03.10.2019. 19:00
0
ИЗВОР: Srna

Генерални директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић разговарао је са представницима Међународне скијашке федерације у Цириху о кандидатури овог центра за организацију "Европа купа" у алпском скијању за сљедећу годину, наводећи да је то такмичење најбољи пут за популаризацију скијања.

"Имамо искуства у организацији такмичења, а један од примјера је и Европски зимски омладински олимпијски фестивал /Ејоф/. Такође, имамо и све услове - од скијашке инфраструктуре, нових и хомологованих стаза, система за осњежавање и свега неопходног за организацију једног овако престижног такмичења", истакао је Љевнаић.

Љевнаић је истакао да је потребно да све три планине - Јахорина, Бјелашница и Равна планина аплицирају заједно за ову кандидатуру, те да се оформи тим који ће их представљати, саопштено је из Олимпијског центра "Јахорина".

"Заједнички рад и организација `Европа купа` би нам свима много донијела, те би ово био само корак ближе ка довођењу Свјетског купа, што нам је крајњи циљ", истакао је Љевнаић.

На састанку је било ријечи и о новим инвестицијама на Јахорини којима је ова планина добила много и на основу којих квалитетом понуде може парирати најуређенијим европским скијашким дестинацијама.

"Организација `Европа купа` била би круна доброг рада на овој планини и потврда успјеха како Јахорине, тако и цијеле БиХ", наведено је у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    12h 49m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    2h 31m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    12h 55m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    12h 53m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    11h 44m
    0