O kandidaturi za organizaciju „Evropa kupa“

03.10.2019. 19:00
0
IZVOR: Srna

Generalni direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić razgovarao je sa predstavnicima Međunarodne skijaške federacije u Cirihu o kandidaturi ovog centra za organizaciju "Evropa kupa" u alpskom skijanju za sljedeću godinu, navodeći da je to takmičenje najbolji put za popularizaciju skijanja.

"Imamo iskustva u organizaciji takmičenja, a jedan od primjera je i Evropski zimski omladinski olimpijski festival /Ejof/. Takođe, imamo i sve uslove - od skijaške infrastrukture, novih i homologovanih staza, sistema za osnježavanje i svega neophodnog za organizaciju jednog ovako prestižnog takmičenja", istakao je Ljevnaić.

Ljevnaić je istakao da je potrebno da sve tri planine - Jahorina, Bjelašnica i Ravna planina apliciraju zajedno za ovu kandidaturu, te da se oformi tim koji će ih predstavljati, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Jahorina".

"Zajednički rad i organizacija `Evropa kupa` bi nam svima mnogo donijela, te bi ovo bio samo korak bliže ka dovođenju Svjetskog kupa, što nam je krajnji cilj", istakao je Ljevnaić.

Na sastanku je bilo riječi i o novim investicijama na Jahorini kojima je ova planina dobila mnogo i na osnovu kojih kvalitetom ponude može parirati najuređenijim evropskim skijaškim destinacijama.

"Organizacija `Evropa kupa` bila bi kruna dobrog rada na ovoj planini i potvrda uspjeha kako Jahorine, tako i cijele BiH", navedeno je u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
OC „Jahorina“ kreće u dokapitalizaciju od 29 miliona KM OC „Jahorina“ kreće u dokapitalizaciju od 29 miliona KM
Ustavni sud BiH obustavio prodaju zemljišta na Jahorini Ustavni sud BiH obustavio prodaju zemljišta na Jahorini
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
Najčitanije
  • Blagoju Markoviću i Marku Stevanoviću uručene nagrade za najbolje poslovne ideje
    23h 13m
    0
  • Strašno nevrijeme pogodilo Crnu Goru: Dvije osobe poginule
    23h 58m
    0
  • U BiH poskupjele cigarete
    21h 30m
    0
  • Dizel i benzin poskupljuju, evo za koliko
    6h 24m
    0
  • Policajac ukrao 180 kilograma sira, pa ostao bez posla
    19h 49m
    0