О проширењу сарадње са Универзитетском библиотеком из Београда

07.12.2022. 15:49
0
ИЗВОР: srna.rs

Представници Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић" из Београда разговарали су са руководством Универзитета у Источном Сарајеву о могућностима проширења сарадње, а разматране су и могућности заједничких аплицирања за пројекте усмјерене ка јачању обостраних библиотечких капацитета.

На састанку у Ректорату било је ријечи о примјерима добре праксе у библиотечкој дјелатности, са акцентом на савремени приступ библиотекарству, е-науци и отвореном приступу науци, објављено је на страници Универзитета у Источном Сарајеву.

Управник Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић" из Београда Александар Јерков са сарадницима посјетио је у понедјељак, 5. децембра, Универзитет у Источном Сарајеву и разговарао са ректором Миланом Кулићем и његовим тимом о будућој сарадњи.

Представници Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић" изразили су спремност за најширу сарадњу у смјеру јачања капацитета Универзитетске библиотеке Универзитета у Источном Сарајеву.

У саопштењу се додаје да су Кулић и Јерков потписали споразум о сарадњи 27. октобра на штанду Универзитета у Источном Сарајеву на 65. Међународном београдском сајму књига.

Сарадњом ове двије институције омогућено је да, између осталог, остварени научноистраживачки резултати на Универзитету у Источном Сарајеву постану видљивији како у научној заједници Србије тако и на међународном плану, као и да студенти добију олакшан приступ најсавременијим научним изворима података.

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић" је централна академска библиотечка установа Универзитета у Београду и водећа академска библиотека у региону, наведено је у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    21h 57m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    12h 17m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    22h 41m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    1h 30m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    1h 24m
    0