O proširenju saradnje sa Univerzitetskom bibliotekom iz Beograda

07.12.2022. 15:49
0
IZVOR: srna.rs

Predstavnici Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković" iz Beograda razgovarali su sa rukovodstvom Univerziteta u Istočnom Sarajevu o mogućnostima proširenja saradnje, a razmatrane su i mogućnosti zajedničkih apliciranja za projekte usmjerene ka jačanju obostranih bibliotečkih kapaciteta.

Na sastanku u Rektoratu bilo je riječi o primjerima dobre prakse u bibliotečkoj djelatnosti, sa akcentom na savremeni pristup bibliotekarstvu, e-nauci i otvorenom pristupu nauci, objavljeno je na stranici Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Upravnik Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković" iz Beograda Aleksandar Jerkov sa saradnicima posjetio je u ponedjeljak, 5. decembra, Univerzitet u Istočnom Sarajevu i razgovarao sa rektorom Milanom Kulićem i njegovim timom o budućoj saradnji.

Predstavnici Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković" izrazili su spremnost za najširu saradnju u smjeru jačanja kapaciteta Univerzitetske biblioteke Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

U saopštenju se dodaje da su Kulić i Jerkov potpisali sporazum o saradnji 27. oktobra na štandu Univerziteta u Istočnom Sarajevu na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Saradnjom ove dvije institucije omogućeno je da, između ostalog, ostvareni naučnoistraživački rezultati na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu postanu vidljiviji kako u naučnoj zajednici Srbije tako i na međunarodnom planu, kao i da studenti dobiju olakšan pristup najsavremenijim naučnim izvorima podataka.

Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković" je centralna akademska bibliotečka ustanova Univerziteta u Beogradu i vodeća akademska biblioteka u regionu, navedeno je u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta
Nacistička Njemačka prije 83 godine bombardovala Beograd Nacistička Njemačka prije 83 godine bombardovala Beograd
Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImago Institutions Rankings Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImag...
Najčitanije
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    12h 22m
    1
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    21h 56m
    1
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    16h 10m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    21h 14m
    1
  • Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put
    15h 54m
    0