ВиК Источно Сарајево: Радови на откривању локације квара у Кијеву

10.11.2021. 11:27
0
ИЗВОР: Катера

Обавјештење КП „Водовод и канализација“ Источно Сарајево  преносимо у цјелости.

-Обавјештавамо потрошаче да ће наши радници на терену, због откривања тачне локације квара  у насељу Кијево, у 12 часова на изворишту Грабски млини упуштати отопину натријум-флуоресцеина. Отопина није опасна по биљни и животињски свијет и нема никаква штетна дејства по околину. Данас  ће се отопина користити у циљу откривања у којем дијелу корита ријеке Жељезнице је квар, тако што ће се након упуштања у систем, на месту гдје је цијев пукла појавити црвена боја у кориту ријеке.

 - ЈП „Водовод и канализација“ а.д. Пале је издало обавјештење да је дошло до замућења воде усљед обилних падавина, те се препоручује превентивно прокувавање воде. Како се резервоар “Баба” водом пуни са Јахоринских врела , молимо потрошаче који се снабдијевају са поменутог резервоара да се придржавају препорука које је издало ЈП „Водовод и канализација“ а.д. Пале.

Насеља која се снабдијевају са резервоара “Баба” су Миљевићи, Петруше, Станојевићи, Козаревићи, Петровићи, Његошева улица и дио улице Српских ратника, Златиште, Требевићка улица и дио насеља Иванићи.

Препоручује се превентивно прокувавање воде, посебно за малу дјецу, старију популацију, болесне и осетљиве особе. Када мутноћа воде буде у законски прописаним границама, потрошачи ће бити благовремено обавијештени.

- Обавјештавамо кориснике услуга да су обилне падавине узроковале замућење воде  на извору Љуштра, односно Грабски млини, са којих се питком водом напаја насеље Трново.  Концентрација резидуалнога хлора је у адекватној концентрацији прописаној Правилником о здравственој исправности воде намјењеној за људску употребу. Препоручујемо превентивно прокувавање воде! Када мутноћа воде буде у законски прописаним границама, потрошачи ће бити благовремено обавјештени.

Потрошаче молимо за стрпљење  - наводи се у обавјештењу.

Коментари 0
Повезане вијести
У ЈЗУ Болници „Србија“ по први пут урађена операција атрезије хоане код дјетета У ЈЗУ Болници „Србија“ по први пут урађена операција атрезије хоане код дјетета
Радовановић освојио трофеј "Ла Бомбонере" Радовановић освојио трофеј "Ла Бомбонере"
Грађани Источног Сарајева воду ће добијати из Сарајева Грађани Источног Сарајева воду ће добијати из Сарајева
Најчитаније
 • Пало дрво и усмртило дјевојчицу
  13h 54m
  0
 • У Сокоцу украден аутомобил и новац
  13h 38m
  0
 • Два напада на полицијске службенике у Источном Сарајеву
  12h 58m
  0
 • У ЈЗУ Болници „Србија“ по први пут урађена операција атрезије хоане код дјетета
  12h 34m
  0
 • Паљанин Стефан Малбашић међу најбољим студентима у Србији
  8h 54m
  3