ВиК Источно Сарајево: Радови на откривању локације квара у Кијеву

10.11.2021. 11:27
0
ИЗВОР: Катера

Обавјештење КП „Водовод и канализација“ Источно Сарајево  преносимо у цјелости.

-Обавјештавамо потрошаче да ће наши радници на терену, због откривања тачне локације квара  у насељу Кијево, у 12 часова на изворишту Грабски млини упуштати отопину натријум-флуоресцеина. Отопина није опасна по биљни и животињски свијет и нема никаква штетна дејства по околину. Данас  ће се отопина користити у циљу откривања у којем дијелу корита ријеке Жељезнице је квар, тако што ће се након упуштања у систем, на месту гдје је цијев пукла појавити црвена боја у кориту ријеке.

 - ЈП „Водовод и канализација“ а.д. Пале је издало обавјештење да је дошло до замућења воде усљед обилних падавина, те се препоручује превентивно прокувавање воде. Како се резервоар “Баба” водом пуни са Јахоринских врела , молимо потрошаче који се снабдијевају са поменутог резервоара да се придржавају препорука које је издало ЈП „Водовод и канализација“ а.д. Пале.

Насеља која се снабдијевају са резервоара “Баба” су Миљевићи, Петруше, Станојевићи, Козаревићи, Петровићи, Његошева улица и дио улице Српских ратника, Златиште, Требевићка улица и дио насеља Иванићи.

Препоручује се превентивно прокувавање воде, посебно за малу дјецу, старију популацију, болесне и осетљиве особе. Када мутноћа воде буде у законски прописаним границама, потрошачи ће бити благовремено обавијештени.

- Обавјештавамо кориснике услуга да су обилне падавине узроковале замућење воде  на извору Љуштра, односно Грабски млини, са којих се питком водом напаја насеље Трново.  Концентрација резидуалнога хлора је у адекватној концентрацији прописаној Правилником о здравственој исправности воде намјењеној за људску употребу. Препоручујемо превентивно прокувавање воде! Када мутноћа воде буде у законски прописаним границама, потрошачи ће бити благовремено обавјештени.

Потрошаче молимо за стрпљење  - наводи се у обавјештењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајеви Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајеви
За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    3h 21m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    21h 26m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    17h 35m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    21h 14m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    15h 42m
    0