ViK Istočno Sarajevo: Radovi na otkrivanju lokacije kvara u Kijevu

10.11.2021. 11:27
0
IZVOR: Katera

Obavještenje KP „Vodovod i kanalizacija“ Istočno Sarajevo  prenosimo u cjelosti.

-Obavještavamo potrošače da će naši radnici na terenu, zbog otkrivanja tačne lokacije kvara  u naselju Kijevo, u 12 časova na izvorištu Grabski mlini upuštati otopinu natrijum-fluoresceina. Otopina nije opasna po biljni i životinjski svijet i nema nikakva štetna dejstva po okolinu. Danas  će se otopina koristiti u cilju otkrivanja u kojem dijelu korita rijeke Željeznice je kvar, tako što će se nakon upuštanja u sistem, na mestu gdje je cijev pukla pojaviti crvena boja u koritu rijeke.

 - JP „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Pale je izdalo obavještenje da je došlo do zamućenja vode usljed obilnih padavina, te se preporučuje preventivno prokuvavanje vode. Kako se rezervoar “Baba” vodom puni sa Jahorinskih vrela , molimo potrošače koji se snabdijevaju sa pomenutog rezervoara da se pridržavaju preporuka koje je izdalo JP „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Pale.

Naselja koja se snabdijevaju sa rezervoara “Baba” su Miljevići, Petruše, Stanojevići, Kozarevići, Petrovići, Njegoševa ulica i dio ulice Srpskih ratnika, Zlatište, Trebevićka ulica i dio naselja Ivanići.

Preporučuje se preventivno prokuvavanje vode, posebno za malu djecu, stariju populaciju, bolesne i osetljive osobe. Kada mutnoća vode bude u zakonski propisanim granicama, potrošači će biti blagovremeno obaviješteni.

- Obavještavamo korisnike usluga da su obilne padavine uzrokovale zamućenje vode  na izvoru Ljuštra, odnosno Grabski mlini, sa kojih se pitkom vodom napaja naselje Trnovo.  Koncentracija rezidualnoga hlora je u adekvatnoj koncentraciji propisanoj Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode namjenjenoj za ljudsku upotrebu. Preporučujemo preventivno prokuvavanje vode! Kada mutnoća vode bude u zakonski propisanim granicama, potrošači će biti blagovremeno obavješteni.

Potrošače molimo za strpljenje  - navodi se u obavještenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
"Mrvice" prikupile više od 29.000 KM za otvaranje Centra "Moj mrvičasti kutak" "Mrvice" prikupile više od 29.000 KM za otvaranje Centra "Moj mrvičasti kutak"
Stanovnike BiH iz zemlje "tjeraju" političke tenzije i loš životni standard Stanovnike BiH iz zemlje "tjeraju" političke tenzije i loš životni standard
m:SAT paketi za sve, bilo gdje! m:SAT paketi za sve, bilo gdje!
Najčitanije
 • Lista 10 mobilnih telefona koji najviše zrače (FOTO)
  15h 17m
  0
 • Australija deportuje Đokovića iz zemlje
  3h 1m
  0
 • Milanko Čobović prikuplja podatke za pisanje drugog dijela knjige "Rođeni da vječno žive"
  17h 42m
  0
 • Jake policijske snage na jugu Kosovske Mitrovice
  14h 4m
  0
 • Tužilaštvo BiH odustalo od istrage protiv pet lica u slučaju "Tuzlanska kapija" (VIDEO)
  15h 26m
  0