ViK Istočno Sarajevo: Radovi na otkrivanju lokacije kvara u Kijevu

10.11.2021. 11:27
0
IZVOR: Katera

Obavještenje KP „Vodovod i kanalizacija“ Istočno Sarajevo  prenosimo u cjelosti.

-Obavještavamo potrošače da će naši radnici na terenu, zbog otkrivanja tačne lokacije kvara  u naselju Kijevo, u 12 časova na izvorištu Grabski mlini upuštati otopinu natrijum-fluoresceina. Otopina nije opasna po biljni i životinjski svijet i nema nikakva štetna dejstva po okolinu. Danas  će se otopina koristiti u cilju otkrivanja u kojem dijelu korita rijeke Željeznice je kvar, tako što će se nakon upuštanja u sistem, na mestu gdje je cijev pukla pojaviti crvena boja u koritu rijeke.

 - JP „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Pale je izdalo obavještenje da je došlo do zamućenja vode usljed obilnih padavina, te se preporučuje preventivno prokuvavanje vode. Kako se rezervoar “Baba” vodom puni sa Jahorinskih vrela , molimo potrošače koji se snabdijevaju sa pomenutog rezervoara da se pridržavaju preporuka koje je izdalo JP „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Pale.

Naselja koja se snabdijevaju sa rezervoara “Baba” su Miljevići, Petruše, Stanojevići, Kozarevići, Petrovići, Njegoševa ulica i dio ulice Srpskih ratnika, Zlatište, Trebevićka ulica i dio naselja Ivanići.

Preporučuje se preventivno prokuvavanje vode, posebno za malu djecu, stariju populaciju, bolesne i osetljive osobe. Kada mutnoća vode bude u zakonski propisanim granicama, potrošači će biti blagovremeno obaviješteni.

- Obavještavamo korisnike usluga da su obilne padavine uzrokovale zamućenje vode  na izvoru Ljuštra, odnosno Grabski mlini, sa kojih se pitkom vodom napaja naselje Trnovo.  Koncentracija rezidualnoga hlora je u adekvatnoj koncentraciji propisanoj Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode namjenjenoj za ljudsku upotrebu. Preporučujemo preventivno prokuvavanje vode! Kada mutnoća vode bude u zakonski propisanim granicama, potrošači će biti blagovremeno obavješteni.

Potrošače molimo za strpljenje  - navodi se u obavještenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO) U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Večeras premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka" Večeras premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka"
Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    12h 50m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    11h 4m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    8h 54m
    0
  • Republika Srpska dobila novi Izborni zakon
    12h 9m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    6h 52m
    0