Обавјештење из Општине Источно Ново Сарајево поводом оштећења објекта Вртића "Вратите нам осмијех"

26.06.2020. 22:09
6
ИЗВОР: Катера

Након објаве текста „Вртић "Вратите нам осмијех": Оштећење објекта вртића, неће се вршити пријем дјеце", дана 25. 6. 2020. године на портал „Катера“ стигло је обавјештење из Општине Источно Ново Сарајево, а у којем су из управе поменуте општине дали одређена појашњења.

Обавјештење преносимо у цјелости.

 У име Општинске управе општине Источно Ново Сарајево желимо да дамо пар појашњења.

Предузеће „Симпро” д.о.о. Добој извођач је радова на изградњи потпорног зида и саобраћајнице који се налазе у краку улице Карађорђева, односно изнад стамбено-пословног објекта предузећа „Симпро” и испод Вртића „Вратите нам осмијех”. Након извршених ископа земље за изградњу зида и саобраћајнице, дошло је до дјелимичног клизања терена на овој локацији.

Ангажманом геолога и израдом елабората истог, утврђено је да клизање терена на овој локацији није изазвано искључиво ископима земље, већ обилним кишним падавинама у претходном периоду. С обзиром да се ради о старом објекту (војни објекат који је доживио реконструкцију прије 20 година), који није грађен за ову намјену, те сам начин и квалитет градње у споју са „клизањем терена”, довели су до оштећења на наведеном објекту.

Радови на овом послу нису могли бити почети раније због кишних падавина у претходном периоду. Радови на изградњи зида, саобраћајнице, а самим тим и санирања клизишта ће почети у понедјељак 29. јуна 2020. године и биће извођени од стране предузећа „Симпро” д.о.о. Добој.

Општинска управа је израдила Пројектну документацију за санацију клизишта и потпорног зида, а извођач радова ће кренути у извођење радова на основу горе наведене Пројектне документације.

Општинска управа општине Источно Ново Сарајево је у непрестаном контакту са одговорним лицима из вртића „Вратите нам осмијех” и ни у једном тренутку није била угрожена безбједност дјеце.

Заједно са руководством вртића „Вратите нам осмијех” побринућемо се да у периоду санације стања, дјеца бораве у алтернативним просторијама, те да оштећења на објекту вртића буду у потпуности санирана.

Истичемо да се ради о објекту у власништву Општине Источно Ново Сарајево и да Општинска управа пружа редовну подршку функционисању овог вртића. 

Коментари 6
  • Generic placeholder image
    Tijana 29.06.2020. 17:53
    Sramotno šta se moglo desiti da su djeca bila u objektu!Za ovo se treba snositi odgovornost!
  • Generic placeholder image
    Dejan 28.06.2020. 13:58
    Ćosiću, ako ti je važna lokacija za novu zgradu, nemoj potkopavati objekat u kojem djeca borave, iseli djecu, pa onda ruši štati padne na pamet.

    Molim redakciju da objavi moje komentare (potrešeni i zabrinuti roditelj)
  • Generic placeholder image
    Dejan 28.06.2020. 13:56
    ĆOSIĆU, ŽIVOTI DJECE SU BILI U OPASNOSTI i niko ne može znati kad će se klizište pokrenuti i koliko veliko će biti.
    Sami Bog je sačuvao mališane!
    Za ovo neko treba da ide na robiju!
  • Generic placeholder image
    Istocno od sarajeva 28.06.2020. 12:16
    Da ako lukavica otklizi sa lokacije GPS "KOBILJ DO- KASINDO" malo do pravog grada, da ovi seljaci koji su od grada naucili samo gdje je SCC i BBI, vide i prime k znanju jos koju kulturnu vrijednost..
  • Generic placeholder image
    Poklopac 28.06.2020. 10:26
    Ovi više ne misle, oni su potpuno sigurni da je narod ovca.
  • Generic placeholder image
    Konesar 27.06.2020. 16:07
    Sve pohvale za “simpro” jer su Dobojlije ukazale na ovaj problem koji gradjanima Istocnog Sarajeva inace nije golim oko vidljiv. Predlazem da im se ustupi jos Tendera
Повезане вијести
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
Данас хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру у Источном Новом Сарајеву Данас хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    20h 18m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    23h 42m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    10h 48m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    19h 11m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    10h 29m
    0