Обиљежавали годишњицу уз "За дом спремни"

10.04.2023. 20:59
0
ИЗВОР: srna.rs

Црнокошуљаши су данас узвикивали "За дом спремни" у Сплиту обиљеживши годишњицу оснивања 9. бојне ХОС-а "Рафаел витез Бобан", на дан оснивања Независне Државе Хрватске.

Окупљени су поручили да се неће одрећи свог ратног ордења, назива јединице и поздрава "За дом спремни" - јавља "Слободна Далмација".

Један од оних који су били на челу ове јединице Миће Ћук пред микрофоном је рекао да поздрав "За дом - спремни" смета непријатељима Хрватске и љубитељима црвене звијезде петокраке.

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Хрватске предложило је измјене закона којима је, између осталог, предвиђено драстично повећање казне до 4.000 евра за истицање симбола или узвикивање усташких или нацистичких узвика.

Коментари 0
Повезане вијести
Тајно склониште ЈНА на Вису, могло преживјети и атомску бомбу (ВИДЕО) Тајно склониште ЈНА на Вису, могло преживјети и атомску бомбу (ВИДЕО)
Беба транспортована из Сплита у Болницу "Србија" доброг општег стања Беба транспортована из Сплита у Болницу "Србија" доброг општег стања
Беба са опекотинама хеликоптером транспортована из Сплита за Источно Сарајево Беба са опекотинама хеликоптером транспортована из Сплита за Источно Сарајево
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    16h 56m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    15h 51m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    10h 39m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    11h 45m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    20h 13m
    0