Обиљежавање 14. јуна – Свјетског дана добровољних давалаца крви

14.06.2023. 09:02
0
ИЗВОР: katera.news

Црвени крст Републике Српске данас обиљежава 14. јун - Свјетски дан добровољних давалаца крви с циљем скретања пажње друштву на значај и потребу за сигурном крви и крвним дериватима.

Овогодишњом кампањом поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви, која се обиљежава под слоганом „Даруј крв, даруј плазму, спаси живот и ради то често“, позивају све добровољне даваоце да наставе даривати крв и све оне који нису до сад даривали крв, да се прикључе највећој хуманој породици, породици добровољних давалаца крви.

- Свјетски дан добровољних давалаца крви – 14. јун посвећен је милионима људи у свијету, који добровољно, анонимно и неочекујући никакву награду поводом тога, дарују крв и тиме спашавају на хиљаде живота других људи – поручили су из Црвеног крста Републике Српске.

Слика

Црвени крст Републике Српске овај датум ће обиљежити кроз низ активности, а вишеструким добровољним даваоцима ће уручити признања за несебичну хуманост исказану даривањем крви и спашавањем живота и здравља других људи, те тако изразити захвалност и поштовање најхуманијим појединцима у друштву.

Такође, посредством градских организација Црвеног крста у Градишци и у Бијељини данас ће бити одржане велике акције добровољног давања крви, а, како су најавили из Црвеног крста Републике Српске, у наредном периоду симболично указујући пажњу на обиљежавање 14. јуна, остале општинске и градске организације Црвеног крста широм Републике Српске реализоваће акције даривања крви, едукативна предавања грађанима и ученицима у школама са акцентом на ширење породице добровољних давалаца крви и многе друге активности.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Лазић: Обиљежавање Недјеље Црвеног крста низом активности Лазић: Обиљежавање Недјеље Црвеног крста низом активности
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    9h 10m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 54m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    20h 21m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    2h 39m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    22h 40m
    0