Обиљежавање 9. јануара - Дана Републике Српске у Источној Илиџи

05.01.2022. 12:45
0
ИЗВОР: КАТЕРА

"Центар за културу и информисање" Источна Илиџа и Општинска Борачка организација "Илиџански борац" под покровитељством општине Источна Илиџа обиљежиће у недјељу, 9. јануара 2022. године Дан Републике Српске.

Према протоколу "Центра за културу и информисање" Источна Илиџа, представници "Илиџанског борца" и општине Источна Илиџа ће у 10.00 часова положити вијенце и одати почаст погинулим и умрлим борцима ВРС на гробљу "Мали зејтинлик" на Сокоцу.

У 11.30 часова протоколом је предвиђено полагање вијенаца и одавање почасти погинулим борцима на спомен плочи на Добрињи 4, а у 11.45 часова обилазак и полагање вијенаца на спомен обиљежју на Кули.

У 12.00 часова предвиђен је обилазак и полагање вијенаца на спомен капели код Храма Светог свештеномученика Петра Дабробосанског у Војковићима, а након тога у 12.30 часова полагање вијенаца на спомен-обиљежју у Касиндолу.

У вечерњим сатима, у 20.00 часова предвиђен је ватромет на Илињачи изнад Војковића, саопштено је за Катеру из "Центра за културу и информисање".

Поводом 9. јануара улице и институције  на територији општине Источна Илиџа су украшене заставама Републике Српске.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“ Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“
У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву
Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО) Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    11h 16m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    11h 33m
    2
  • У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
    6h 13m
    3
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    12h 9m
    5
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    10h 38m
    0