Обиљежавање Дана бораца

14.02.2023. 08:40
0
ИЗВОР: srna.rs

Борачке организације општина Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Пале обиљежиће данас Дан бораца и Борачке организације Републике Српске.

Чланови Борачке организација "Илиџански борац" у 10.00 часова присуствоваће парастосу погинулим и умрлим борцима Војске Републике Српске који ће бити служен у Цркви Светог Василија Острошког на Вељинама.

На Централном крсту војничког гробља на Врацама Борачка организација општине Источно Ново Сарајево положиће цвијеће у 12.00 часова, а биће служен и парастос.

Наког тога, у 12.30 часова, планирано је послужење гостију у парохијском дому, саопштено је из Борачке организације ове општине.

Борачка организација општине Пале обиљежиће Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, најављено је из ове организације.

Дан бораца Републике Српске биће обиљежен у 10.30 часова у Цркви Успења Пресвете Богородице на Палама када ће бити служен парастос за погинуле и преминуле борце Војске Републике Српске.

У 11.00 часова планирано је полагање вијенаца на Централном спомен-обиљежју и на споменику Срђану Кнежевићу.

Обиљежавање Дана бораца наставља се свечаном академијом у сали Културног центра Пале од 11.30 часова, а по њеном завршетку планирано је послужење у холу Културног центра.

Након тога у 12.30 часова планиран је славски ручак Удружења бораца "Бели вукови", који тога дана прослављају крсну славу Светог мученика Трифуна. Славски ручак и ломљење славског колача биће обављено у ресторану "Бит".

Предсједник Удружења бораца "Бели вукови" Јанко Шешлија рекао је Срни да од 1996. године припадници ове специјалне јединице Сарајевско-романијског корпуса прослављају крсну славу 14. фебруара, када се уједно помоле за погинуле саборце, али и за све остале погинуле борце Војске Републике Српске.

Специјална једница "Бели вукови", чији је командант био Срђан Кнежевић, формирана је 1993. године. За ову јединицу први пут се чуло у борбама на Мошевачком брду. Јединица је добила име по томе што су остали завијани у мећави на Бјелашници.

У Одбрамбено-отаџбинском рату од 1992-1995. године погинула су 23.752 борца.

Коментари 0
Повезане вијести
Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО) Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
Прикупљено 55 доза крви у Палама Прикупљено 55 доза крви у Палама
Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    16h 37m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    11m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    19h 20m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    14h 12m
    6
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    23h 5m
    0