Обиљежена 31 година од формирања Мјешовитог артиљеријског дивизиона

04.06.2023. 13:05
0
ИЗВОР: srna.rs

Некадашњи припадници Мјешовитог артиљеријског дивизиона Прве сарајевске бригаде Сарајевско-романијског корпуса Војске Републике Српске, обиљежили су данас 31 годину од формирања ове јединице.

Тим поводом служен је парастос за погинуле борце у цркви Светог великомученика Георгија на Врацама и положени вијенци код централног крста на Војничком гробљу.

Kомандант јединице Душан Шкрба, изразио је задовољство што се некадашњи припадници ове јединице традиционално окупљају како би се присјетили сабораца који су положили животе у темеље Републике Српске.

У име општине Источно Ново Сарајево, вијенац је положио потпредсједник Скупштине општине ове локалне заједнице, Милан Маунага.

Мјешовити артиљеријски дивизион Прве сарајевске бригаде, бројао је 610 припадника, који су током Одбрамбено-отаџбинског рата били ангажовани на свим ратиштима Сарајевско-романијске регије.

Након формирања Дринског корпуса Војске Републике Српске, почетком 1993. године, 210 припадника тог дивизиона са борбеном техником упућено је у новоформирани корпус.

Коментари 0
Повезане вијести
У суботу обиљежавање Дана 4. батаљона Војне полиције Сарајевско-романијског корпуса У суботу обиљежавање Дана 4. батаљона Војне полиције Сарајевско-романијског корпуса
Дивне вијест из породилишта Болнице „Србија“ – Град богатији за девет беба Дивне вијест из породилишта Болнице „Србија“ – Град богатији за девет беба
Фестивал "Акордеон арт плус" од 28. до 31. маја у Источном Сарајеву Фестивал "Акордеон арт плус" од 28. до 31. маја у Источном Сарајеву
Најчитаније
 • Сарајевско-романијски корпус - сами против свих (ФОТО)
  16h 47m
  5
 • Отворено Народно позориште Источно Сарајево (ФОТО)
  4h 44m
  8
 • Гeнерална скупштина УН усвојила резолуцију о Сребреници!
  8h 26m
  7
 • Егзотична пилетина у сосу
  17h 3m
  0
 • Мајдов има специјалну поруку након освајања сребра
  13h 3m
  2