Obilježena 31 godina od formiranja Mješovitog artiljerijskog diviziona

04.06.2023. 13:05
0
IZVOR: srna.rs

Nekadašnji pripadnici Mješovitog artiljerijskog diviziona Prve sarajevske brigade Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske, obilježili su danas 31 godinu od formiranja ove jedinice.

Tim povodom služen je parastos za poginule borce u crkvi Svetog velikomučenika Georgija na Vracama i položeni vijenci kod centralnog krsta na Vojničkom groblju.

Komandant jedinice Dušan Škrba, izrazio je zadovoljstvo što se nekadašnji pripadnici ove jedinice tradicionalno okupljaju kako bi se prisjetili saboraca koji su položili živote u temelje Republike Srpske.

U ime opštine Istočno Novo Sarajevo, vijenac je položio potpredsjednik Skupštine opštine ove lokalne zajednice, Milan Maunaga.

Mješoviti artiljerijski divizion Prve sarajevske brigade, brojao je 610 pripadnika, koji su tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata bili angažovani na svim ratištima Sarajevsko-romanijske regije.

Nakon formiranja Drinskog korpusa Vojske Republike Srpske, početkom 1993. godine, 210 pripadnika tog diviziona sa borbenom tehnikom upućeno je u novoformirani korpus.

Komentari 0
Povezane vijesti
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
U Srpskoj morbilama zaražena 44 lica, u Istočnom Sarajevu jedan slučaj zaraze U Srpskoj morbilama zaražena 44 lica, u Istočnom Sarajevu jedan slučaj zaraze
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    3h 55m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    22h 0m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    18h 9m
    0
  • Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
    21h 48m
    4
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    16h 16m
    0