Обиљежена 31 година од оснивања Вишеградске бригаде

19.05.2023. 15:30
0
ИЗВОР: srna.rs

У Вишеграду је данас служен парастос и положено цвијеће на централни споменик браниоцима Републике Српске поводом обиљежавања 31 године од формирања Вишеградске бригаде и том приликом је поручено да су генерације које данас стасавају поносне на велико дјело бораца Војске Републике Српске.

Обраћајући се присутнима, начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да су војници Републике Српске, који су се борили као један, не жалећи себе, нити свој живот, одбранили Српску, која је гарант останка, опстанка и будућности.

- Данас се са посебним пијететом сјећамо свих који су за мир и слободу коју данас уживамо дали оно највредније што су имали. Њима, нашим херојима, најбољим синовима српског рода, који су животе дали за Српску, дугујемо највећу захвалност. Наш задатак је да их се увијек сјећамо и чувамо их од заборава - истакао је Ђуревић.

Он је нагласио да је Република Српска земља храбрих, поносних и непоколебљивих људи који никада не одустају, народа који кроз вијекове његује јединство и слогу, који чува своје огњиште и породицу.

Предсједник Борачке организације Вишеград Александар Савић рекао је да су саборци исписали најљепшу и најзначајнију историју - Републику Српску, отаџбину не за себе, него за потомке.

У програму су учествовали чланови рецитаторске секције Средњошколског центра "Иво Андрић".

На споменик браниоцима Републике Српске вијенце су положили представници борачких категорија из Вишеграда, делегација општине Вишеград и Удружење навијача "Црвена звезда" из Вишеграда.

Делегације су јутрос посјетиле и Српско војничко гробље на Мегдану и спомен-собу погинулим српским борцима.

Коментари 0
Повезане вијести
У Вишеграду ухапшено лице због кријумчарења Сиријаца У Вишеграду ухапшено лице због кријумчарења Сиријаца
Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
Обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој Обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој
Најчитаније
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    7h 56m
    2
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    8h 28m
    0
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    11h 44m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    8h 37m
    0
  • Полицајац убоден ножем!
    3h 39m
    0