Обиљежена годишњица терористичког напада у Зворнику

27.04.2022. 17:58
0
ИЗВОР: srna.rs

Полагањем вијенаца, служењем помена и прислуживањем свијећа одата је пошта полицајцу Драгану Ђурићу који је убијен у терористичком нападу на Полицијску станицу Зворник прије пуних седам година.

Начелник Полицијске управе Зворник Александар Васиљевић рекао је новинарима да се навршило седам година од када је припадник вехабијског покрета Нердин Ибрић из зворничког насеља Кучић Кула извршио терористички напад на Полицијску станицу Зворник, убивши полицајца Ђурића.

Васиљевић је рекао да је Ибрић у том терористичком нападу ранио полицајце Стеву Миловановића и Жељка Гајића, док је у размјени ватре терориста ликвидиран.

-Терористички напад био је повод да Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске Правилником о систематизацији радних мјеста оснује посебну службу за борбу против тероризма и екстремизма - рекао је Васиљевић и нагласио да је МУП једина полицијска агенција у региону која има посебну службу за најтеже облике криминалитета - тероризам.

Према Васиљевићевим ријечима, зворничка полиција пуних седам година подсјећа да Полицијској управи Зворник није враћено оружје и одјећа која је изузета за предмет вјештачења за овај предметни случај.

-Истина је да су два лица одмах након терористичког напада ухапшена и предата правосудним органима БиХ, гдје им одређен притвор 30 дана, али су након овог периода пуштени да се бране са слободе, па још нема никаквих информација какав је крајњи судски епилог - рекао је Васиљевић.

Анђелко, брат Драгана Ђурића, рекао је да породица Ђурић овај дан памти као трагедију која је задесила ову породицу.

-Злочин је остао неријешен, има пуно питања, али нема одговора. Неко из дијела власти у БиХ жели да овај злочин стави под тепих, да се на њему више не потенцира како се не би сазнала истина - истакао је Анђелко Ђурић.

Он је захвалио МУП-у Републике Српске што је остао уз породицу Ђурић, као и новинарима који прате и извјештавају о овом трагичном догађају.

Помен је служило мјесно свештенство, а вијенце су положили породица Драгана Ђурића, представници МУП-а Републике Српске, Полицијске управе Зворник, борачких организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинког рата и Градске управе.

Претходно су представници Полицијске управе Зворник и породица Ђурић положили вијенце на гроб Драгана Ђурића у месном гробљу у Каракају.

Терористички напад извршен је 27. априла 2015. године око 19 часова, у вријеме примопредаје смјене у Полицијској станици.

Нердин Ибрић (24) из зворничког насеља Кучић Кула осим штп је убио Драгана Ђурића (47), ранио је полицајце Стеву Миловановића и Жељка Гајића.

Ибрић се довезао испред Полицијске станице у аутомобилу „голф два“ црне боје и уз поклич „Алаху екбер“ (Алах је велики) упао у Полицијску станицу и почео да пуца из пушке такозване „пумпарице“. У размјени ватре терориста је убијен.

Коментари 0
Повезане вијести
Шампионка свијета Сара Ћирковић допутовала у Зворник Шампионка свијета Сара Ћирковић допутовала у Зворник
Возио са 4,04 промила у крви и изазвао саобраћајну незгоду Возио са 4,04 промила у крви и изазвао саобраћајну незгоду
Пета меморијална акција добровољног даривања крви „Никола Писић“ у децембру Пета меморијална акција добровољног даривања крви „Никола Писић“ у децембру
Најчитаније
 • У пуцњави у Источном Новом Сарајеву рањена једна особа
  18h 11m
  3
 • Ево ко има законско право на субвенције за струју
  23h 10m
  2
 • Ухапшен осумњичени за брутално убиство у Бањалуци
  21h 25m
  1
 • Истрага против Џаке због дреса са именом Јашари?
  19h 21m
  0
 • Оштећења на аутобусу нису од ватреног оружја
  13h 46m
  0