Обиљежено 30 година од оснивања Осмог одреда Специјалне бригаде полиције

11.06.2022. 17:55
0
ИЗВОР: srna.rs

Представници Удружења бораца Осмог одреда Специјалне бригаде полиције Илиџа Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске обиљежили су данас у Источном Сарајеву 30 година од формирања ове јединице.

Парастос за погинуле припаднике Осмог одреда служен је у Цркви Светог Василија Острошког на Вељинама, а након тога су положени вијенци на спомен-обиљежје испред Полицијске станице Источно Ново Сарајево.

Ратни замјеник команданта Осмог одреда Специјалне бригаде полиције Илиџа Душко Тешић изјавио је да је јединица учествовала у одбрани Источне Илиџе, Херцеговине, преко Трескавице, Мајевице, цијелог Подриња до Крајине.

- Одред је имао ратни пут за респект. Данас смо се окупили да одамо почаст и поклонимо се сјенама наших 18 погинулих бораца и 20 који су врло млади умрли, многи од посљедица тог рата - рекао је Тешић новинарима.

Тешић, који је и предсједник Удружења бораца Осмог одреда Специјалне бригаде полиције Илиџа МУП-а Републике Српске, истакао је да је ово прилика и да се покаже саборност и позове на једниство свих из борачког корпуса Републике Српске.

Предсједник Удружења Трећег одреда Херцеговине Дејан Бодирога рекао је да су припадници овог одреда и Осмог одреда Специјалне бригаде полиције Илиџа често у рату заједно имали садејства.

- Увијек нам је било драго да се видимо као и данас, те да се подсјетимо на времена када смо младост жртвовали за стварање Републике Српске - истакао је Бодирога. 

Коментари 0
Повезане вијести
Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
Обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој Обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 8m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    18h 5m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    2h 19m
    1
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    16h 27m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    18h 41m
    3