Објављени резултати референдума у Донбасу, Херсону и Запорожју

27.09.2022. 17:28
1
ИЗВОР: srna.rs

Први дјелимични резултати гласања у четири региона које Русија контролише у Украјини показују да убједљива већина од преко 96 одсто гласача подржава придруживање Русији, јавила је агенција РИА Новости.

Гласање је организовано у периоду од пет дана у Доњецкој и Луганској Народној Републици /ДНР, ЛНР/, те у Запорошкој и Херсонској области, које заједно чине око 15 одсто украјинске територије.

РИА наводи да иницијално бројање показује да се већина креће од 96,97 одсто у Хероснској области, на основу 14 одсто пребројаних листића, до 98,19 одсто у Запорошкој области, на основу 18 одсто пребројаних гласова.

У ДРН и ЛНР већина за придруживање Русији је на нивоу од нешто мање од 98 одсто, а пребројано је 14 одсто, односно 13 одсто гласова.

Предсједавајућа Савјета Руске Федерације Валентина Матвијенко, изјавила је да би, у случају да резултати референдума буду позитивни, ово тијело 4. октобра могло да размотри припајање поменутих области Русији. 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Hari 27.09.2022. 20:26
    Samo naprijed braćo Rusi, do konačne slobode i propasti nacističko-fašističke tiranije. Nepoštivanje osnovnih ljudskih prava garantovano Poveljom UN-a za ukro-fašiste nije važla kada je bilo u pitanju položaj domicilnog Ruskog naroda. Svemu dođe kraj pa i tiraniji, demokratski izbori su pokazali volju obespravljenog i ugnjetavanog Ruskog naroda. Težak je put i borba za slobodu, ali ona je konačno na vidiku. Ovi kvazidemokrati sa dičnog Zapada mogu samo da mašu ušima i mlate prazu slamu, ali slaba im fajda.
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    8h 15m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 11m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    22h 55m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    20h 40m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    23h 1m
    0