Обрађено 10 коруптивних дјела, штета већа од 380.000 КМ

09.12.2019. 18:08
0
ИЗВОР: Srna

Полицијска управа Источно Сарајево обрадила је ове године десет коруптивних кривичних дјела, којима је причињена материјална штета већа од 380.000 КМ.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Небојша Поповић рекао је да је надлежним тужилаштвима поднесено осам извјештаја за почињена кривична дјела из ове области у 2019. години.

Он је поводом обиљежавања 9. децембра - Међународног дана борбе против корупције, позвао грађане да, уколико имају сазнања, полицији пријаве корупцију путем бесплатног броја 122, телефона за пријаву корупције 051/219-300 или путем апликације на сајту Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске - "Пријави корупцију".

Поповић је новинарима рекао да ова управа, поводом обиљежавања Међународног дана борбе против корупције, у сарадњи са представницима Министарства правде САД /ICITAP/спроводи кампању "Борба против корупције", а данас су грађанима дијелили промотивни материјал.

-Циљ кампање је подићи свијест грађана о борби против корупције и да их анимирамо да пријаве коруптивна кривична дјела. Важно је напоменути да су грађани врло битан извор информација у пријави корупције, а полиција и надлежна тужилаштва дужни су да поступају по информацијама које добију од њих- напоменуо је Поповић.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 36m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 9m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 35m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 48m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 17m
    3