Обрадовић је нови тренер Звезде

09.06.2020. 10:59
0
ИЗВОР: Глас Српске

Дилеме више нема. Саша Обрадовић је нови тренер Црвене звезде. Потврдио је то његов досадашњи клуб Монако објавом на свом званичном сајту.

- Била је веома тешка одлука за мене да напустим клуб, али је изазов какав ми је представила Црвена звезда донио превагу. Није било лако, али је играње у Евролиги и клуб у мом граду био кључ - рекао је Обрадовић.

Како је његов тим играо можда најбоље говори податак да у домаћем шампионату нису изгубили ниједан меч пред својим навијачима у претходној и овој сезони, која је рано прекинута.

- Мој највећи жал је што нисам успио да завршим посао са овим тимом. Направили смо добру базу за велике ствари. Захвалан сам предсједнику, генералном менаџеру, Принцу, Влади и свима што су мој боравак овдје учинили незаборавним. Посебно хвала публици због које сам се овде осјећао као код куће, дворана можда јесте мања, али сам уживао. Увјерен сам да ће Монако остати конкурентан - поручио је Обрадовић.

Из клуба су поручили да су му захвални на свему и да му желе све најбоље у наставку каријере.

Обрадовић је играчку каријеру започео управо у Звезди, потом је играо за Лимож, Албу, Виртус из Рима, па се вратио у Звезду на годину дана. Потом је отишао у Будућност, а каријеру је завршио у Келну гдје је провео четири сезоне. Управо је у том клубу започео и тренерску каријеру и освојио титулу (2006) и Куп (2007. године). Одатле је прешао у Кијев, па у Туров, потом у Доњецк. Одатле је отишао у Албу гдје је био четири сезоне (три титуле у Купу и награда за тренера године), па је двије године провео у Локомотиви Кубањ (освојио Куп и проглашен за тренера године у Еврокупу) прије него што је прошле сезоне прешао у Монако.

Коментари 0
Повезане вијести
Звезда одустала од АБА Суперкупа Звезда одустала од АБА Суперкупа
Партизан савладао Звезду Партизан савладао Звезду
Звезда ипак лети у Подгорицу, играчи сликају селфије са навијачима Звезда ипак лети у Подгорицу, играчи сликају селфије са навијачима
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    21h 54m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 50m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    20h 54m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    17h 47m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    11h 38m
    0