Звезда одустала од АБА Суперкупа

08.08.2023. 20:11
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Руководствоа АБА лиге објавило је да ће уочи 23. сезоне регионалног кошаркашког такмичења бити одиграно четврто издање Суперкупа у Подгорици од 18. до 20. септембра.

Према резултатима из прошле сезоне право учешћа на Суперкупу има осам најбољих клубова из основног дијела сезоне, али је београдска Црвена звезда одустала од наступа, а умјесто ње на турниру ће играти Игокеа.

Одређени су и четвртфинални парови и термини мечева првог дана. Програм ће почети утакмицом од 12 часова између Цедевите Олимпије и Игокее, од 15 часова састају се Партизан и Мега, док ће двобој Будућности и Задра почети у 18 часова. Посљедњу утакмицу дана играју  ФМП и Студентски центар од 21 час.

Сви клубови ће на турниру одиграти три утакмице у исто толико дана, јер ће, осим полуфинала, финала и утакмице за треће мјесто, бити одиграни и двобоји за позицију од петог до осмог мјеста.

Први Суперкуп одржан је уочи сезоне 2017/2018. у Бару, а освојио га је тадашњи хрватски шампион загребачка Цедевита, побиједивши  Будућност (89:75). Годину дана послије, у Лакташима је Црвена звезда била боља од Будућности.

Посљедње издање одржано је као увод у сезону 2019/2020. у загребачком КЦ "Дражен Петровић", гдје је у финалној утакмици Партизан свладао Цедевиту Олимпију (99:77). Турнир није игран за вријеме пандемије.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Партизан савладао Звезду Партизан савладао Звезду
Обрадовић је нови тренер Звезде Обрадовић је нови тренер Звезде
Звезда ипак лети у Подгорицу, играчи сликају селфије са навијачима Звезда ипак лети у Подгорицу, играчи сликају селфије са навијачима
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    9h 14m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 10m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    23h 54m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    21h 39m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    8h 14m
    1