Образложење Владе РС за укидање ванредног стања

14.05.2020. 18:31
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Влада Републике Српске утврдила је данас, на 71 сједници одржаној у Бањалуци, Приједлог одлуке о укидању ванредног стања за територију Републике Српске.

Министарство здравља и социјалне заштите информисало је Владу Републике Српске да је усљед досљедног спровођења препоручених мјера Свјетске здравствене организације и створених предуслова за даље активности на контроли ширења вируса корона (САРС-ЦоВ-2) и за ефективније спровођење превентивних мјера у заједнице, уз континуирано епидемиолошко праћење и надзор над спровођењем закона и других аката, епидемиолошка ситуација, због које је уведено ванредно стање, стављена под контролу. 

- Према дневном показатељу омјера броја тестираних и броја лица са позитивним резултатом тестирања, који је стабилан, а при чему није дошло до презасићења капацитета здравственог система у Републици Српској, те како се биљежи линеаран раст броја заражених лица, сматра се оправданим увођење приступа који ће нас постепено, уз примјену заштитних мјера, враћати у редовне токове живота - саопштено је из Владе РС.

То подразумијева враћање ранијим активностима, са придржавањем мјера физичке дистанце и интензивним спровођењем мјера респираторне хигијене и дезинфекције, уз континуирано епидемиолошко праћење и надзор над спровођењем закона и других аката.

- Влада Република Српске цијени да су створени предуслови за укидање ванредног стања, те ће Народној Скупштини Републике Српске упутити, на даље разматрање, Приједлог одлуке о укидању ванредног стања за територију Републике Српске - наводи се у образложењу Владе РС.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ
ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове
Тјера ли Влада Српске намјерно Олимпијски центар „Јахорина“ у стечај Тјера ли Влада Српске намјерно Олимпијски центар „Јахорина“ у стечај
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    7h 46m
    0
  • Крађа у Палама
    6h 4m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    20h 23m
    2
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    2h 31m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    5h 19m
    0