Од 1. августа ниже цијене карата за јавни превоз у Сарајеву

20.07.2022. 21:50
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Из Министарства саобраћаја Кантона Сарајево најавили су да ће цијене појединачних карата за јавни превоз бити ниже, а да ће цијене мјесечних карата остати исте.

Како су саопштили из Владе Кантона Сарајево, прихватили су приједлог ресорног министарства о новим цијенама и субвенционисања карата за јавни превоз.

– Свјесни смо да су цијене на свим пољима повишене, неке чак и удвостручене, стога смо морали пронаћи рјешења како да заштитимо грађане и од ове врсте поскупљења. Цијене превозника, као и трошкови превозника су порасли, међутим упркос поскупљењима цијена свих енергената, снижавамо цијену појединачне карте за јавни превоз – истакао је кантонални министар саобраћаја Аднан Штета (СДП), преноси Кликс.

Како су поручили из кантоналне владе, упркос великим поскупљењима, цијена појединачне карте за трамвајски и тролејбуски саобраћај те аутобуски и минибуски код оба превозника ће од 1. августа ове године износити 1,40 КМ, умјесто досадашњих 1,60 КМ.

Цијена мјесечних карата и купона, захваљујући субвенционирању, неће бити повишена.

- Реална цијена појединачне карте, на основу поскупљења која имамо, је за 0,80 КМ виша од ове коју смо дали нашим грађанима. Поред тога што смо нашли начине да превозницима субвенционишемо досадашњу цијену карте, како не би дошло до поскупљења као у већини градова, успјели смо пронаћи рјешења за додатно снижење цијене карте. Ослушкивали смо потребе грађана и на основу свих информација, у веома изазовном времену за кућне буџете, нисмо могли дозволити да поред свих осталих поскупљења, имамо и скупљи јавни превоз – додао је министар Штета.

Са Вијећем родитеља Кантона Сарајево, како је изјавио Штета, Министарство саобраћаја одржава сталну комуникацију и истиче да ће купони за ђаке и студенте наставити важити у јулу и аугусту, односно током распуста.

– Све иницијативе родитеља и ученика су дошле до нас и ово је један од начина на који подржавамо наше ђаке и студенте да повољније користе јавни пријевоз и током распуста – закључио је Штета.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    4h 58m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    22h 41m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    16h 58m
    5
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    23h 56m
    0
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    18h 32m
    0