Од 10. до 17. септембра "Дани Источног Сарајева"

07.09.2023. 19:03
0
ИЗВОР: srna.rs

Градска управа Источно Сарајево од 10. до 17. септембра организује манифестацију "Дани Источног Сарајева", поводом Дана и славе града Светог Петра Дабробосанског, те прославе 30 година од оснивања града.

Из Градске управе саопштено је да је у недјељу, 10. септембра, планирана манифестација "Мединим стопама", а полазак је у 10.00 часова са Бруса, Источни Стари Град, док ће се у уторак, 12. септембра, у 20.00 часова у Културном центру Пале, у оквиру "Дана Душка Трифуновића" одржати музичко-поетско вече "Наши дани" на којем ће учествовати глумац Иван Босиљчић са пратећим бендом.

Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије ће у сриједу, 13. септембра, од 8.00 до 15.00 часова организовати акцију добровољног давања крви, а у 19.00 часова је у Источном Новом Сарајеву планиран хуманитарни концерт на којем ће наступити културно-умјетничка друштва из Источног Сарајева, Српско пјевачко друштво "Слога", Етно-група "Златник", етно-појац Бранка Зечевић и народни гуслар Максим Војводић.

У 19.00 часова ће у Културном центру Пале, у оквиру 17. "Дана Душка Трифуновића", бити одржан програм за одрасле "Буквално тако", гдје ће бити промовисана књига Бранка Перића "Твој нас уздиже стих" уз наступ Музичког ансамбла "Пале".

Програм "Дјеци у част" предвиђен је за четвртак, 14. септембра, у Културном центру Пале у 11.00 часова, а у петак, 15. септембра, у Центру за културу Трново у 18.00 часова биће одржана изложба најбољих ликовних и литерарних радова "Моје Источно Сарајево" ученика основних школа са подручја града.

На Сокоцу ће у суботу, 16. септембра, у 9.00 часова бити положени вијенци на Српском војничком спомен-гробљу "Нови Зејтинлик", а у 14.00 часова у Градској управи планиран је пријем званица из Србије и Црне Горе.

Поводом Дана и крсне славе града Источно Сарајево у 19.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево биће одржана свечана академија.

На дан славе у недјељу, 17. септембра, у 9.00 часова у Храму Светог Петра Дабробосанског у Војковићима Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће Свету архијерејску литургију, а у 13.00 часова у ресторану "Боб" у Источном Новом Сарајеву биће славски ручак.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    20h 4m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    20h 11m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    16h 53m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    11h 31m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    12h 3m
    0