Од четвртка захлађење у БиХ

08.02.2021. 12:06
0
ИЗВОР: Глас Српске

Федерални хидрометеоролошки завод (ФХМЗ) објавио је временску прогнозу за период од 9. до 22. фебруара према којој се у Босни и Херцеговини након падавина током ове седмице, може очекивати хладно и стабилно вријеме, јавља Анадолија.

Како је саопштено из ФХМЗ и наредна два дана у БиХ ће преовладавати натпросјечно топло и облачно вријеме с кишом на сјеверу БиХ и пљусковима на југу земље. На планинама може залепршати и покоја пахуља снијега. Дуваће на моменте јак вјетар јужног смјера.

- Од четвртка са падом температура ваздуха, киша ће на сјеверу прећи у сусњежицу и снијег, а до краја дана падавине престати. За викенд хладно и без падавина - наводе из ФХМЗ-а.

Минималне јутарње температуре у Босни и Херцеговини варираће од 4 до 9 степени Целзијуса, а највише дневне температуре између 10 и 16 степени. Од средине седмице прогнозира се осјетнији пада температуре ваздуха, минималне температуре варираће од -9 до -4 на сјеверу, до 3 степена на подручју Херцеговине. Максималне дневне између -5 и -1 у Херцеговини до 4 степена Целзијуса.

У периоду од 15. до 22. фебруара према расположивим прогностичким моделима прогнозира се суво и стабилно али и врло хладно вријеме. Период ће карактерисати хладни и студени дани. Негативне температуре на сјеверу земље очекују се током читавог дана.

Минималне температуре биће у распону од -12 на сјеверу земље, до 0 у Херцеговини. Максималне температуре кретаће се између -8 и -3 на сјеверу, на југу Херцеговине до 4 степена Целзијуса.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра послије подне киша Сутра послије подне киша
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    19h 59m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    18h 1m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    16h 54m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    16h 59m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    16h 2m
    1