Od četvrtka zahlađenje u BiH

08.02.2021. 12:06
0
IZVOR: Glas Srpske

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je vremensku prognozu za period od 9. do 22. februara prema kojoj se u Bosni i Hercegovini nakon padavina tokom ove sedmice, može očekivati hladno i stabilno vrijeme, javlja Anadolija.

Kako je saopšteno iz FHMZ i naredna dva dana u BiH će preovladavati natprosječno toplo i oblačno vrijeme s kišom na sjeveru BiH i pljuskovima na jugu zemlje. Na planinama može zalepršati i pokoja pahulja snijega. Duvaće na momente jak vjetar južnog smjera.

- Od četvrtka sa padom temperatura vazduha, kiša će na sjeveru preći u susnježicu i snijeg, a do kraja dana padavine prestati. Za vikend hladno i bez padavina - navode iz FHMZ-a.

Minimalne jutarnje temperature u Bosni i Hercegovini variraće od 4 do 9 stepeni Celzijusa, a najviše dnevne temperature između 10 i 16 stepeni. Od sredine sedmice prognozira se osjetniji pada temperature vazduha, minimalne temperature variraće od -9 do -4 na sjeveru, do 3 stepena na području Hercegovine. Maksimalne dnevne između -5 i -1 u Hercegovini do 4 stepena Celzijusa.

U periodu od 15. do 22. februara prema raspoloživim prognostičkim modelima prognozira se suvo i stabilno ali i vrlo hladno vrijeme. Period će karakterisati hladni i studeni dani. Negativne temperature na sjeveru zemlje očekuju se tokom čitavog dana.

Minimalne temperature biće u rasponu od -12 na sjeveru zemlje, do 0 u Hercegovini. Maksimalne temperature kretaće se između -8 i -3 na sjeveru, na jugu Hercegovine do 4 stepena Celzijusa.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra umjereno do pretežno oblačno Sutra umjereno do pretežno oblačno
Neradni dan u Srpskoj Neradni dan u Srpskoj
Sutra neradni dan Sutra neradni dan
Najčitanije
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    11h 43m
    0
  • Neradni dan u Srpskoj
    13h 30m
    0
  • Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
    12h 30m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    9h 10m
    0
  • Nađa Rudakijević, učenica OŠ „Petar Petrović Njegoš“, nagrađena na likovnom konkursu Crvenog krsta
    8h 28m
    0