Од данас могуће подешавање ТАГ уређаја

19.06.2023. 12:35
0
ИЗВОР: srna.rs

Предузеће "Аутопутеви Републике Српске" саопштило је да корисници система електронске наплате путарине од данас могу да подесе постојеће и нове ТАГ уређаје, неопходне за бржи пролазак кроз наплатне станице, за кориштење и у Републици Српској и ФБиХ.

Један ТАГ са два рачуна могу да користе и постојећи и нови корисници услуга електронске наплате путарине у Републици Српској и ФБиХ.

- Корисници своје ТАГ уређаје треба да реконфигуришу на једној од наплатних станица у Српској или Федерацији, зависно од тога чији ТАГ уређај већ посједују. Кориштењем ових уређаја у једном систему неће се трошити претплата коју корисници имају на другом рачуну - саопштено је из "Аутопутева Српске".

Из овог предузећа су нагласили да ће наплата путарине са једног од рачуна зависити од тога којом дионицом ауто-пута корисник пролази.

Корисници из Републике Српске реконфигурацију својих ТАГ уређаја и доплату рачуна за Федерацију БиХ могу да обаве на наплатним станицама "Сарајево сјевер" и "Зеница југ", док корисници из Федерације исто могу да ураде на наплатним станицама "Чатрња", "Јакуповци", "Прњавор", "Кладари" и "Костајница".

Из "Аутопутева" истичу да је електронска наплата путарине једноставнији, бржи и јефтинији начин плаћања путарине, а могућност кориштења једног ТАГ уређаја са два рачуна значи уштеда времена и безбједније путовање, без заустављања на наплатним станицама, што посебно долази до изражаја у љетним мјесецима, када је појачан обим саобраћаја на аутопутевима.

"Аутопутеви Републике Српске" и "Аутоцесте ФБиХ" потписали су Меморандум о сарадњи с циљем једноставнијег и ефикаснијег кориштења електронске наплате путарине.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
Град богатији за дјечака Град богатији за дјечака
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    18h 10m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    18h 24m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    18h 16m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    20h 41m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    9h 5m
    0