Од данас затворени систем наплате путарине

01.11.2019. 09:24
0
ИЗВОР: Srna

На ауто-путевима у Републици Српској данас ће почети затворени систем наплате путарине, а његова основна карактеристика је наплата по пређеном километру ауто-пута.

Овим се систем наплате путарине на 106 километара ауто-путева у Републици Српској у потпуности затвара, а путарина ће бити наплаћивана по пређеном километру, речено је Срни у предузећу "Аутопутеви Републике Српске".

Из овог предузећа подсјећају да су изградњом наплатних станица у Александровцу, Новој Тополи и Чатрњи испуњени услови за затварање система наплате путарине и на ауто-путу Градишка-Бањалука на којем је до сада функционисао отворени систем са једном улазно-излазном рампом, односно наплатном станицом "Јакуповци".

Влада Републике Српске је 24. октобра донијела уредбу о висини путарине којом је модификован цјеновник путарине на ауто-путу Градишка-Бањалука.

Власници путничких возила који су вожњу ауто-путем Градишка-Бањалука до сада плаћали 2,5 КМ, убудуће ће плаћати по пређеној километражи тако да ће до Алекандровца вожња коштати 1,5 КМ, до Нове Тополе 2,5 КМ, а до Чатрње 3,5 КМ.

Корисницима је на располагању и електронска наплата путарине, као најбржи, најједноставнији и најповољнији вид плаћања.

Куповином ТАГ уређаја корисник остварује право на попуст од минимум 15 одсто на уплаћени износ, а при проласку кроз наплатну станицу нема потребу за стајањем и задржавањем на наплатном мјесту.

Коментари 0
Повезане вијести
Познат узрок пожара на "Вихору" Познат узрок пожара на "Вихору"
Од понедјељка на снази јединствен ТАГ систем наплате путарина у Српској и ФБиХ Од понедјељка на снази јединствен ТАГ систем наплате путарина у Српској и ФБиХ
ЦИК: Излазност на изборе 50 одсто ЦИК: Излазност на изборе 50 одсто
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    8h 2m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    10h 21m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    10h 48m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    13h 28m
    1
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    6h 13m
    0