Од наредне године цијене струје зависиће од потрошње

29.12.2022. 14:44
1
ИЗВОР: srna.rs

Од 1. јануара у Републици Српској струја за домаћинства ће се обрачунавати по различитим цијенама, у зависности од количине потрошене електричне енергије, потврђено је Срни из Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске /РЕРС/.

Из Комисије су истакли да ће домаћинства која троше до 500 киловат-часова мјесечно струју плаћати према првом обиму, она која троше од 501 до 1.500 киловат-часова по другом, а за потрошњу вишу од 1.500 киловат-часова по трећем.

- Приликом обрачуна утрошене струје за домаћинства из друге тарифне групе /двотарифна/ утрошена електрична енергија у вишој и мањој дневној тарифи за поједине обим се утврђује пропорционално учешћу више и мање дневне тарифе у укупно мјесечно утрошеној активној електричној енергији - наводе из РЕРС-а, уз напомену да ће се такав обрачун струје примјењивати једнако током цијеле године.

Из Комисије су подсјетили да су 15. децембра, донијели одлуке о тарифним ставовима за кориснике дистрибутивних система и за јавно снабдијевање електричном енергијом. Претходно је спроведен тарифни поступак по захтјевима оператора дистрибутивних система у Српској за одобрење тарифних ставова за кориснике дистрибутивних система и разматрен захтјев јавног снабдјевача "Електропривреда Републике Српске" за одобрење тарифних ставова за јавно снабдијевање.

Из те комисије су претходно појаснили да ће домаћинства за утрошених до 500 киловат-часова струју плаћати по цијени од 0,0544 КМ, она која потроше од 501 до 1.500 киловат-часова по цијени од 0,0914 КМ, а за потрошњу вишу од 1.500 киловат-часова плаћаће 0,2013 КМ.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Jo 29.12.2022. 15:45
    Bruke jedne šta nam radite.Prije se struja mogla obračunati u svakom domaćinstvu pa bio i nepismen, a sad je toliko zamršeno da neće moći ni oni koji rade na obračunu znati šta računaju.kakav god iznos stave mi nećemo znati po čemu je obračunata.
Повезане вијести
Фармере и клаоничаре криве за појаву афричке куге свиња у Семберији Фармере и клаоничаре криве за појаву афричке куге свиња у Семберији
Цијена јагњади пада, потражња никад гора Цијена јагњади пада, потражња никад гора
Грађани могу од ЕРС тражити нове рачуне за прошлу годину Грађани могу од ЕРС тражити нове рачуне за прошлу годину
Најчитаније
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    20h 14m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    19h 27m
    0
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    2h 17m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    21h 35m
    3
  • Никола Голијанин освојио Отворено првенство у тенису
    23h 48m
    1