Од наредне године цијене струје зависиће од потрошње

29.12.2022. 14:44
1
ИЗВОР: srna.rs

Од 1. јануара у Републици Српској струја за домаћинства ће се обрачунавати по различитим цијенама, у зависности од количине потрошене електричне енергије, потврђено је Срни из Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске /РЕРС/.

Из Комисије су истакли да ће домаћинства која троше до 500 киловат-часова мјесечно струју плаћати према првом обиму, она која троше од 501 до 1.500 киловат-часова по другом, а за потрошњу вишу од 1.500 киловат-часова по трећем.

- Приликом обрачуна утрошене струје за домаћинства из друге тарифне групе /двотарифна/ утрошена електрична енергија у вишој и мањој дневној тарифи за поједине обим се утврђује пропорционално учешћу више и мање дневне тарифе у укупно мјесечно утрошеној активној електричној енергији - наводе из РЕРС-а, уз напомену да ће се такав обрачун струје примјењивати једнако током цијеле године.

Из Комисије су подсјетили да су 15. децембра, донијели одлуке о тарифним ставовима за кориснике дистрибутивних система и за јавно снабдијевање електричном енергијом. Претходно је спроведен тарифни поступак по захтјевима оператора дистрибутивних система у Српској за одобрење тарифних ставова за кориснике дистрибутивних система и разматрен захтјев јавног снабдјевача "Електропривреда Републике Српске" за одобрење тарифних ставова за јавно снабдијевање.

Из те комисије су претходно појаснили да ће домаћинства за утрошених до 500 киловат-часова струју плаћати по цијени од 0,0544 КМ, она која потроше од 501 до 1.500 киловат-часова по цијени од 0,0914 КМ, а за потрошњу вишу од 1.500 киловат-часова плаћаће 0,2013 КМ.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Jo 29.12.2022. 15:45
  Bruke jedne šta nam radite.Prije se struja mogla obračunati u svakom domaćinstvu pa bio i nepismen, a sad je toliko zamršeno da neće moći ni oni koji rade na obračunu znati šta računaju.kakav god iznos stave mi nećemo znati po čemu je obračunata.
Повезане вијести
Љубо Бајић у рату остао без ноге, у миру без струје Љубо Бајић у рату остао без ноге, у миру без струје
Уређаји који троше струју и када су искључени Уређаји који троше струју и када су искључени
Прекид електричне енергије у Палама Прекид електричне енергије у Палама
Најчитаније
 • У судару аутобуса и аутомобила повријеђено десеторо дјеце
  6h 58m
  1
 • Радници Српске због дугова остали без осигурања
  11h 3m
  0
 • Анђела Вуковић на папиру оживљава ликове из књижевних дјела (ФОТО)
  10h 4m
  0
 • Служен парастос за 24 свирепо убијена српска цивила
  7h 43m
  2
 • Ана Пухало се пласирала на Европску женску олимпијаду из информатике
  2h 57m
  0