Од појаве коронавируса у БиХ ушло скоро 4.000 кинеских држављана

01.02.2020. 11:46
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Од дана када су кинеске власти објавиле вијест о већем броју случајева вирусне упале плућа проузроковане новом врстом коронавируса па до данас у Босну и Херцеговину ушла су 3.873 држављанина Кине, пишу сарајевски медији.

Кинеске власти су 31. децембра 2019. године објавиле вијест о већем броју случајева вирусне упале плућа у граду Вухану, покрајина Хубеи, проузроковане новом врстом коронавируса. Обољели имају симптоме повишене температуре, отежаног дисања те им је дијагностицирана вирусна пнеумонија.

Свјетска здравствена организација (WHO) у четвртак је коронавирус прогласила глобалном кризом, јер се епидемија и даље шири изван Кине, наводећи да је одлука донесена због чињенице да се број случајева обољелих од коронавируса за седам дана повећао више од десет пута.

Из Граничне полиције БиХ за портал "Klix.ba" речено је да је од првог јануара у земљу ушло 3.873 Кинеза.

 -У периоду од 1. до 30. јануара 2020. године полицијски службеници Граничне полиције БиХ евидентирали су на улазу у БиХ укупно 3.873 држављанина Кине- казали су поменутом порталу из Граничне полиције БиХ.

Министарство спољних послова БиХ свим бх. грађанима који су планирали путовати у Кину препоручило је да путовање одгоде до даљњег, а држављанима БиХ који се тренутно налазе у Кини да прате обавијести кинеских здравствених власти и Свјетске здравствене организације (WHO).

 

Коментари 0
Повезане вијести
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    16h 42m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 26m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    10h 11m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    7h 10m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    7h 16m
    0