Од понедјељка примјена рестриктивних мјера у Црној Гори

25.09.2020. 20:02
0
ИЗВОР: Tanjug

Од понедјељка у Црној Гори почиње примјена нових рестриктивних епидемиолошких мјера, а њихова примјена зависиће од епидемиолошке ситуације у свакој од локалних самоуправа.

Како је саопштено из Владе Црне Горе, одлуку је донијело Национално координационо тијело, на приједлог Института за јавно здравље.

Основа за доношење одлука о рестриктивним мјерама засниваће се на праћењу стопа кумулативне инциденције (КИ) током 14 дана.

То значи да ће у локалним самоуправама у којима је током 14 дана стопа мања од 400, бити настављено стриктно поштовање и строга контрола спровођења важећих епидемиолошких мјера.

У локалним заједницама у којима четрнаестодневна стопа буде између 400 и 799, уз важеће мјере биће уведена и мјера ограниченог рада угоститељских објеката до 22 сата.

У локалним самоуправама у којима је 14-дневна стопа између 800 и 1.199 уз важеће мјере биће забрањен рад угоститељских објеката (ресторани, кафане, кафетерије, хотелски ресторани) осим за госте хотела, окупљања у објектима становања особама које нису чланови заједничког породичног домаћинства.

У локалним самоуправама у којима је 14-дневна стопа већа од 1.200, уз важеће мјере, биће уведен полицијски час од 22 до пет сати ујутру, уз дефинисане изузетке који су важили и приликом раније мјере.

Влада је такође задужила Министарство просвјете да интензивира активности и да до понедјељка, 28. септембра, сагледа и утврди све релевантне параметре и подробно информише јавност о свим аспектима почетка школске године.

У Црној Гори је ранијом одлуком почетак школске године одложен за 1. октобар.

Коментари 0
Повезане вијести
Одговор краља Петра књазу Николи 1904: Да живи таст мој, да живи српски народ јуначке Црне Горе! Одговор краља Петра књазу Николи 1904: Да живи таст мој, да живи српски народ јуначке Црне...
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Гужве на већини прелаза са Хрватском и Црном Гором Гужве на већини прелаза са Хрватском и Црном Гором
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    8h 29m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    13h 44m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    3h 12m
    0
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    5h 12m
    2
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    11h 30m
    0