Od ponedjeljka primjena restriktivnih mjera u Crnoj Gori

25.09.2020. 20:02
0
IZVOR: Tanjug

Od ponedjeljka u Crnoj Gori počinje primjena novih restriktivnih epidemioloških mjera, a njihova primjena zavisiće od epidemiološke situacije u svakoj od lokalnih samouprava.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, odluku je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo, na prijedlog Instituta za javno zdravlje.

Osnova za donošenje odluka o restriktivnim mjerama zasnivaće se na praćenju stopa kumulativne incidencije (KI) tokom 14 dana.

To znači da će u lokalnim samoupravama u kojima je tokom 14 dana stopa manja od 400, biti nastavljeno striktno poštovanje i stroga kontrola sprovođenja važećih epidemioloških mjera.

U lokalnim zajednicama u kojima četrnaestodnevna stopa bude između 400 i 799, uz važeće mjere biće uvedena i mjera ograničenog rada ugostiteljskih objekata do 22 sata.

U lokalnim samoupravama u kojima je 14-dnevna stopa između 800 i 1.199 uz važeće mjere biće zabranjen rad ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani) osim za goste hotela, okupljanja u objektima stanovanja osobama koje nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

U lokalnim samoupravama u kojima je 14-dnevna stopa veća od 1.200, uz važeće mjere, biće uveden policijski čas od 22 do pet sati ujutru, uz definisane izuzetke koji su važili i prilikom ranije mjere.

Vlada je takođe zadužila Ministarstvo prosvjete da intenzivira aktivnosti i da do ponedjeljka, 28. septembra, sagleda i utvrdi sve relevantne parametre i podrobno informiše javnost o svim aspektima početka školske godine.

U Crnoj Gori je ranijom odlukom početak školske godine odložen za 1. oktobar.

Komentari 0
Povezane vijesti
Odgovor kralja Petra knjazu Nikoli 1904: Da živi tast moj, da živi srpski narod junačke Crne Gore! Odgovor kralja Petra knjazu Nikoli 1904: Da živi tast moj, da živi srpski narod junačke Crne...
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Gužve na većini prelaza sa Hrvatskom i Crnom Gorom Gužve na većini prelaza sa Hrvatskom i Crnom Gorom
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    12h 10m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    17h 25m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    6h 53m
    1
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    8h 53m
    3
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    15h 11m
    0