Од поноћи сви држављани БиХ по уласку у Хрватску морају у самоизолацију

24.06.2020. 22:31
0
ИЗВОР: СРНА/Танјуг

На појединим граничним прелазима између Босне и Херцеговине и Хрватске вечерас су примјетне дуже колоне возила, а саобраћај је посебно интензиван на јужним излазима из БиХ.

То је, како преносе медији, било очекивано с обзиром на то да ће од поноћи сви држављани БиХ по уласку у Хрватску морати да буду у 14-дневној самоизолацији.

Сви који имају уплаћене туристичке аранжмане у Хрватској, а долазе из БиХ, Србије, са подручја Косова и Метохије и из Сјеверне Македоније, мораће у самоизолацију.

Шеф службе за границу Полицијске управе сплитско-далматинске Младен Бужанчић рекао је да су изузеци од одлуке о обавезној самоизолацији за оне који долазе из БиХ, Србије, са Косова и Метохије и Сјеверне Македоније, особе које путују због неодгодивих личних разлога, особе које су прекогранични радници и путници у транзиту.

Он је нагласио да ово није затварање граница, већ промјена режима.

- Ово је у неку руку одвраћање од оних непотребних путовања свих оних који иду у БиХ. Ово мијења режим уласка, али једноставно све се ово ради у интересу јавног и здравља свих нас - навео је Бужанчић.

Начелник Управе хрватске полиције за границу Зоран Ничено рекао је да је донекле појачан промет на граничном прелазу Стара Градишка са БиХ, "али не битно да би се могло рећи да је ријеч о неком великом уласку држављана БиХ у Хрватску прије ступања мјера на снагу".

Ничено је рекао да је гранична полиција изузетно развила свој информациони систем и да прати сваког држављанина приликом уласка у Хрватску, те по новом прикупља податке и о мјесту боравка и бројеве телефона.

Самоизолацију контролишу полиција и Државни инспекторат.

Коментари 0
Повезане вијести
Експлозија на градилишту у Хрватској, тешко повријеђен радник из БиХ Експлозија на градилишту у Хрватској, тешко повријеђен радник из БиХ
Амбер Алерт у БиХ: У случају нестанка дјетета слиједи мобилизација цјелокупне јавности Амбер Алерт у БиХ: У случају нестанка дјетета слиједи мобилизација цјелокупне јавности
Ледо "заледио" и Загреб, селе погон у Србију Ледо "заледио" и Загреб, селе погон у Србију
Најчитаније
 • Посни колач са вишњама и маком
  7h 52m
  0
 • На Јахорини ухапшен један од највећих бјегунаца у Европи
  3h 59m
  0
 • Марко Кубатлија од данас на челу Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ
  6h 6m
  8
 • Општина Источно Ново Сарајево организује подјелу новогодишњих пакетића
  7h 57m
  0
 • Нерегистрована возила крстаре сеоским путевима
  8h 4m
  1