Од поноћи сви држављани БиХ по уласку у Хрватску морају у самоизолацију

24.06.2020. 22:31
0
ИЗВОР: СРНА/Танјуг

На појединим граничним прелазима између Босне и Херцеговине и Хрватске вечерас су примјетне дуже колоне возила, а саобраћај је посебно интензиван на јужним излазима из БиХ.

То је, како преносе медији, било очекивано с обзиром на то да ће од поноћи сви држављани БиХ по уласку у Хрватску морати да буду у 14-дневној самоизолацији.

Сви који имају уплаћене туристичке аранжмане у Хрватској, а долазе из БиХ, Србије, са подручја Косова и Метохије и из Сјеверне Македоније, мораће у самоизолацију.

Шеф службе за границу Полицијске управе сплитско-далматинске Младен Бужанчић рекао је да су изузеци од одлуке о обавезној самоизолацији за оне који долазе из БиХ, Србије, са Косова и Метохије и Сјеверне Македоније, особе које путују због неодгодивих личних разлога, особе које су прекогранични радници и путници у транзиту.

Он је нагласио да ово није затварање граница, већ промјена режима.

- Ово је у неку руку одвраћање од оних непотребних путовања свих оних који иду у БиХ. Ово мијења режим уласка, али једноставно све се ово ради у интересу јавног и здравља свих нас - навео је Бужанчић.

Начелник Управе хрватске полиције за границу Зоран Ничено рекао је да је донекле појачан промет на граничном прелазу Стара Градишка са БиХ, "али не битно да би се могло рећи да је ријеч о неком великом уласку држављана БиХ у Хрватску прије ступања мјера на снагу".

Ничено је рекао да је гранична полиција изузетно развила свој информациони систем и да прати сваког држављанина приликом уласка у Хрватску, те по новом прикупља податке и о мјесту боравка и бројеве телефона.

Самоизолацију контролишу полиција и Државни инспекторат.

Коментари 0
Повезане вијести
Расте број пријављених случајева насиља на интернету Расте број пријављених случајева насиља на интернету
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 6m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 39m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 13m
    3
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 11m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 19m
    0