Од сутра креће настава на ТВ за основце у Српској (ФОТО)

16.03.2020. 16:47
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Настава на даљину путем телевизијског преноса за ученике од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској, почеће сутра, саопштило је Министарство просвјете и културе РС.

Настава ће бити организована у сарадњи са Републичким педагошким заводом и Радио-телевизијом Републике Српске.

– Основни циљ организовања овог вида наставе за ученике основне школе, поред бриге за здравље и безбједност наших ученика, јесте намјера да предузмемо све што је у нашим могућностима да осигурамо ученицима одређени континуитет у учењу и раду и на тај начин им помогнемо да лакше преброде прекид наставе, те да буду што спремнији за њен наставак када дође вријеме за то – наводе из Министарства.

За ученике прве и друге тријаде, односно од првог до петог разреда настава на даљину биће емитована у трајању од три часа дневно, са почетком у 9.10 часова ујутро, сваким радним даном, а према претходно утврђеном распореду по предметима и разредима. Предметна настава од шестог до деветог разреда биће емитована у термину од 12.30 часова, према претходно утврђеном распореду за сваки предмет.

Овим видом наставе неће бити обухваћни наставни предмети физичко васпитање, ликовна култура, музичка култура и демократија и људска права, наглашавају из Министарства.

– Овај вид наставе ће подразумијевати давање основних смјерница и инструкција за савладавање градива према важећим наставним плановима и програмима за сваки појединачни предмет, те задатке за самостално рјешавање и примјере корисне за процес учења – кажу из министарства.

Осим тога, сви снимљени наставни садржаји биће стално доступни на званичној веб-страници РТРС (www.rtrs.tv), што значи да ће бити доступни ученицима који пропусте њихово емитовање у редовним терминима од 9.10 часова, односно од 12.30 часова.

У току је и припрема других видова комуникације и интеракције ученика са наставницима разредне и предметне наставе, а с циљем помоћи ученицима и што лакшег и дјелотворнијег превазилажења ситуације у којој није могуће оранизовати редован васпитно-образовни процес.

– О овим и другим важним појединостима који ће пратити овај вид наставе, све школе као и цјелоукупна јавност биће благовремено информисани, како путем јавног радио-телевизијског система тако и путем других електронских медија – наводе из Министарства.

За средњошколце ће надокнада наставе бити организована “у складу са могућностима и околностима које диктира актуелна ситуација у вези са појавом и ширењем корона вируса у РС”, додају надлежни.

– Свакако ћемо настојати да надокнаду успоставимо на најбољи могући начин, водећи рачуна о квалитету наставе, важности континуитета у стицању знања и вјештина путем редовног васпитно-образовног процеса и исхога учења – кажу у овом тренутку у Министарству просвјете РС.

 

Распоред извођења наставе по разредима

Слика

 

Распоред извођења наставе у разредној настави

Слика

Распоред извођења наставе у предметној настави по наставним предметима

- Шести разред, настава траје од 12:30-12:50

Слика

- Седми разред, настава траје од 12:50-13:15

Слика

- Осми разред, настава траје од 13:15-13:40

Слика

- Девети разред, настава траје од 13:40 -14:10

Слика

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Sta ima 16.03.2020. 17:06
    A u stvarnosti, od 1. do 9. razreda, od 8:00 do 14:00 - BAKA PRASE! ŠAIM SE!
Повезане вијести
Основци из Источне Илиџе посјетили Црвене стијене на Романији Основци из Источне Илиџе посјетили Црвене стијене на Романији
Алармантни подаци: Колико је ученика из Српске отишло у иностранство? Алармантни подаци: Колико је ученика из Српске отишло у иностранство?
Ученици Основне школе "Свети Сава" у Трнову правили лутке од филцане вуне Ученици Основне школе "Свети Сава" у Трнову правили лутке од филцане вуне
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    16h 44m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 28m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    10h 13m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    7h 12m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    7h 18m
    0