Од сутра могуће кориштење туристичких ваучера у вриједности од 100 КМ

30.06.2022. 18:11
3
ИЗВОР: rtrs.tv

У Републици Српској од сутра је могуће кориштење туристичких ваучера у вриједности од 100 КМ за плаћање услуге смјештаја ноћење са доручком, без обзира на вриједност извршене услуге смјештаја, саопштено је из Министарства трговине и туризма Републике Српске.

Ваучери се могу користити од 1. јула до 30. октобра, а корисник ваучера је сваки пунољетни грађанин Српске, као и грађанин са пребивалиштем у Брчко дистрикту који посједује држављанство Републике Српске, без обзира на висину личних примања и који испуњава услове из уредбе за додјелу ваучера, наводи се у саопштењу.

Ваучер је могуће искористити искључиво ван мјеста пребивалишта корисника, може га користити само лице на чије име гласи и ваучером се може плаћати само услуга смјештаја која укључује ноћење са доручком, појашњавају у ресорном министарству.

Један корисник може искористити туристички ваучер за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од два ноћења заредом, док два корисника могу искористити туристичке ваучере за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од три ноћења заредом.

Ваучер се може искористити за плаћање трошкова у минималном трајању од четири ноћења заредом у више угоститељских објеката за смјештај у корист три корисника ваучера, ако се туристички аранжман реализује посредством туристичке агенције.

С циљем прибављања ваучера, грађани се обраћају директно угоститељу или туристичкој агенцији који учествују у пројекту, а који даље путем јединствене електронске апликације Министарству трговине и туризма, подносе пријаву за ваучер.

Листе објеката и туристичких агенција које тренутно учествују у пројекту доступне су на страници Министарства трговине и туризма Републике Српске у секцији "Туристички ваучери" /линк: хттпс://www.владарс.нет/ср-СП-Цyрл/Влада/Министарства/МТТ/Пагес/ТурВауцери.аспx/.

Јавни позив угоститељима и туристичким агенцијама за учешће у поступку додјеле туристичких ваучера у Републици Српској у овој години отворен је за пријаве до 15. октобра, а списак објеката и туристичких агенција које учествују у пројекту биће ажуриран на дневном нивоу, додаје се у саопштењу.

Коментари 3
 • Generic placeholder image
  Srđan 01.07.2022. 12:52
  Brat baš čuva pismo.
 • Generic placeholder image
  Gvozden 30.06.2022. 22:43
  Bas je maloumno prevesti link 😬
 • Generic placeholder image
  Alex 30.06.2022. 22:16
  Nisam znao da internet pretraživači danas prepoznaju ćirililične ĺinkove...😜😎
Повезане вијести
Сутра свјежије, повремено киша и пљускови Сутра свјежије, повремено киша и пљускови
Почиње исплата пензија за јули Почиње исплата пензија за јули
Грађани Српске очекују пад цијена осталих роба и услуга Грађани Српске очекују пад цијена осталих роба и услуга
Најчитаније
 • Пало дрво и усмртило дјевојчицу
  14h 24m
  0
 • У Сокоцу украден аутомобил и новац
  14h 8m
  0
 • Два напада на полицијске службенике у Источном Сарајеву
  13h 28m
  0
 • У ЈЗУ Болници „Србија“ по први пут урађена операција атрезије хоане код дјетета
  13h 4m
  0
 • Паљанин Стефан Малбашић међу најбољим студентима у Србији
  9h 24m
  3