Od sutra moguće korištenje turističkih vaučera u vrijednosti od 100 KM

30.06.2022. 18:11
3
IZVOR: rtrs.tv

U Republici Srpskoj od sutra je moguće korištenje turističkih vaučera u vrijednosti od 100 KM za plaćanje usluge smještaja noćenje sa doručkom, bez obzira na vrijednost izvršene usluge smještaja, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Vaučeri se mogu koristiti od 1. jula do 30. oktobra, a korisnik vaučera je svaki punoljetni građanin Srpske, kao i građanin sa prebivalištem u Brčko distriktu koji posjeduje državljanstvo Republike Srpske, bez obzira na visinu ličnih primanja i koji ispunjava uslove iz uredbe za dodjelu vaučera, navodi se u saopštenju.

Vaučer je moguće iskoristiti isključivo van mjesta prebivališta korisnika, može ga koristiti samo lice na čije ime glasi i vaučerom se može plaćati samo usluga smještaja koja uključuje noćenje sa doručkom, pojašnjavaju u resornom ministarstvu.

Jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom.

Vaučer se može iskoristiti za plaćanje troškova u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom u više ugostiteljskih objekata za smještaj u korist tri korisnika vaučera, ako se turistički aranžman realizuje posredstvom turističke agencije.

S ciljem pribavljanja vaučera, građani se obraćaju direktno ugostitelju ili turističkoj agenciji koji učestvuju u projektu, a koji dalje putem jedinstvene elektronske aplikacije Ministarstvu trgovine i turizma, podnose prijavu za vaučer.

Liste objekata i turističkih agencija koje trenutno učestvuju u projektu dostupne su na stranici Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske u sekciji "Turistički vaučeri" /link: https://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/MTT/Pages/TurVauceri.aspx/.

Javni poziv ugostiteljima i turističkim agencijama za učešće u postupku dodjele turističkih vaučera u Republici Srpskoj u ovoj godini otvoren je za prijave do 15. oktobra, a spisak objekata i turističkih agencija koje učestvuju u projektu biće ažuriran na dnevnom nivou, dodaje se u saopštenju.

Komentari 3
 • Generic placeholder image
  Srđan 01.07.2022. 12:52
  Brat baš čuva pismo.
 • Generic placeholder image
  Gvozden 30.06.2022. 22:43
  Bas je maloumno prevesti link 😬
 • Generic placeholder image
  Alex 30.06.2022. 22:16
  Nisam znao da internet pretraživači danas prepoznaju ćirililične ĺinkove...😜😎
Povezane vijesti
Unaprijediti statusni i materijalni položaj boračkih kategorija Unaprijediti statusni i materijalni položaj boračkih kategorija
Jelena Trivić: Vrijeme je da zaštitimo naše radnike Jelena Trivić: Vrijeme je da zaštitimo naše radnike
Sutra pretežno sunčano Sutra pretežno sunčano
Najčitanije
 • Lišeno slobode lice za kojim je raspisano 13 potraga
  10h 49m
  0
 • Pronađena droga u Istočnoj Ilidži
  13h 48m
  0
 • Obavještenje o prekidima električne energije
  15h 48m
  0
 • Uhapšen maloljetnik koji je pretukao radnicu Centra za socijalni rad
  5h 19m
  0
 • Solarna oluja će sutra pogoditi Zemlju
  2h 51m
  0