Од сутра почиње истраживање о путовањима грађана БиХ

11.10.2019. 10:20
0
ИЗВОР: Srna

Агенција за статистику БиХ, у сарадњи са заводима за статистику Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/, од сутра до 31. октобра вршиће истраживање о путовањима грађана БиХ.

За потребе овог истраживања биће анкетирано 5.650 случајно одабраних домаћинстава, од којих је 3.300 из ФБиХ, 1.700 из Републике Српске и 650 из Брчко дистрикта БиХ.

Сврха истраживања "Туристичке активности становника БиХ" је прикупљање податка о националном туризму, односно о путовањима становника БиХ старости од 15 и више година, саопштено је из Агенције за статистику БиХ.

Подаци из анкете служе за израчунавање већег броја статистичких индикатора који представљају значајан показатељ економског стања у земљи и доприносе изградњи и развоју модерног статистичког система и стварању поуздане статистике.

Подаци за анкету прикупљаће се у два таласа, од којих први обухвата путовања грађана од јануара до септембра 2019. године.

Анкетирање ће радити анкетно особље акредитовано од Агенције за статистику БиХ, Федералног завода за статистику ФБиХ и Завода за статистику Републике Српске.

Због значаја овог пројекта статистичке институције моле носиоце домаћинстава за активну сарадњу у реализацији овог важног истраживања и гарантују да ће, у складу са законима о статистици и заштити личних података, одговори на постављена питања бити строго повјерљиви и да ће испитаници остати потпуно анонимни, те да ће се прикупљени подаци користити искључиво за статистичке сврхе.

Коментари 0
Повезане вијести
Дочекајте Нову годину у Дубаију Дочекајте Нову годину у Дубаију
Апел грађанима да не пале траву и ниско растиње на отвореном простору Апел грађанима да не пале траву и ниско растиње на отвореном простору
Годишње за лијекове становници БиХ троше више од 800 милиона КМ Годишње за лијекове становници БиХ троше више од 800 милиона КМ
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    18h 30m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    16h 44m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    14h 34m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    6h 59m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    12h 32m
    0