Одбојкаши Србије против Турске за пласман у четвртфинале ЕП

12.09.2021. 19:13
0
ИЗВОР: Катера

Одбојкаши Србије вечерас у 20.30 часова у пољском Гдањску играју против Турске, у оквиру осмине финала Европског првенства за одбојкаше.

У групној фази такмичења, одбојкаши Србије су приказали одличне партије и вечерас су улози фаворита против репрезентације Турске.

Од српских одбојкаша репрезентацију Турске најбоље познаје Никола Јововић, који је истакао за српске медије да се ради о квалитетном тиму.

Ради се о просјечно младој екипи, већина играча наступа за домаће клубове из турске лиге, а најстарији играч има 28 година.

Један од нама најпознатијих играча је Адис Лагумџија, син некадашњег репрезентативца Југославије Екрема.

Тренутно је трећи поентер шампионата са 156 поена. Каријеру је почео у "Галатасарају", прешао у "Аркас", па каријеру наставио у италијанском првенству, у "Монци", одакле је након годину дана прешао у редове "Пјаћенце", гдје и тренутно игра.

У саставу турске репрезентације је и његов млађи брат Мирза.

Ипак, фаворит у вечерашњем мечу је Србија и све наде су усмјерена ка њима и њиховом пролазу у четвртину финала Европског првенства.

Коментари 0
Повезане вијести
Одбојкашице Србије у сриједу са Чешком за полуфинале Европског првенства Одбојкашице Србије у сриједу са Чешком за полуфинале Европског првенства
Србија без медаље на ЕП, бронза домаћој Пољској Србија без медаље на ЕП, бронза домаћој Пољској
Одбојкаши Србије вечерас против Италије за финале Европског првенства Одбојкаши Србије вечерас против Италије за финале Европског првенства
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    7h 2m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 46m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    21h 59m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    18h 13m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    23h 5m
    0