Odbojkaši Srbije protiv Turske za plasman u četvrtfinale EP

12.09.2021. 19:13
0
IZVOR: Katera

Odbojkaši Srbije večeras u 20.30 časova u poljskom Gdanjsku igraju protiv Turske, u okviru osmine finala Evropskog prvenstva za odbojkaše.

U grupnoj fazi takmičenja, odbojkaši Srbije su prikazali odlične partije i večeras su ulozi favorita protiv reprezentacije Turske.

Od srpskih odbojkaša reprezentaciju Turske najbolje poznaje Nikola Jovović, koji je istakao za srpske medije da se radi o kvalitetnom timu.

Radi se o prosječno mladoj ekipi, većina igrača nastupa za domaće klubove iz turske lige, a najstariji igrač ima 28 godina.

Jedan od nama najpoznatijih igrača je Adis Lagumdžija, sin nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije Ekrema.

Trenutno je treći poenter šampionata sa 156 poena. Karijeru je počeo u "Galatasaraju", prešao u "Arkas", pa karijeru nastavio u italijanskom prvenstvu, u "Monci", odakle je nakon godinu dana prešao u redove "Pjaćence", gdje i trenutno igra.

U sastavu turske reprezentacije je i njegov mlađi brat Mirza.

Ipak, favorit u večerašnjem meču je Srbija i sve nade su usmjerena ka njima i njihovom prolazu u četvrtinu finala Evropskog prvenstva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Odbojkašice Srbije u srijedu sa Češkom za polufinale Evropskog prvenstva Odbojkašice Srbije u srijedu sa Češkom za polufinale Evropskog prvenstva
Srbija bez medalje na EP, bronza domaćoj Poljskoj Srbija bez medalje na EP, bronza domaćoj Poljskoj
Odbojkaši Srbije večeras protiv Italije za finale Evropskog prvenstva Odbojkaši Srbije večeras protiv Italije za finale Evropskog prvenstva
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    18h 46m
    4
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    1h 51m
    0
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    23h 19m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    20h 53m
    3
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    1h 58m
    0