Одгођено премјештање миграната из Вучјака у Блажуј

09.12.2019. 09:44
0
ИЗВОР: klix.ba

Премјештање миграната из кампа Вучјак код Бихаћа које је било планирано за данас је одгођено, потврђено је за Klix.ba из Међународне организације за миграције (ИОМ).

За сада није познат тачан разлог због чега је дошло до ове одлуке, иако се може претпоставити да надлежни нису до краја припремили смјештај за прихват миграната у касарни Блажуј код Сарајева, те проширење капацитета у Ушивку код Хаџића недалеко од Сарајева.

-Јутрос неће бити добровољног измјештања мигранта са Вучјака. Ако ИОМ буде радио премјештање то ће бити искључиво на њиховој добровољности. Значи само ако они желе да буду привремено смјештени у неки од центара и да им се пружи одговарајућа хуманитарна помоћ. Они који не желе, ми морамо поштовати њихову одлуку - рекла је за Klix.bа Едита Селимбеговић из ИОМ-а.

Према првим процјенама 350 миграната је требало бити превезено у Блажуј, док би остали требали бити распоређени у Ушивак, те прихватне центре Бира и Мирал на подручју УСК.

Мигранти из дана у дан одбијају сваку идеју њиховог удаљавања од Вучјака јер, како су више пута поновили, они желе ићи само ка територији Европске уније, а не враћати се у унутрашњост БиХ.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшене двије особе због кријумчарења миграната Ухапшене двије особе због кријумчарења миграната
Албанска лука прима мигранте послате из Италије Албанска лука прима мигранте послате из Италије
Мигрант убијен у тучи у кампу "Липа" Мигрант убијен у тучи у кампу "Липа"
Најчитаније
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    23h 50m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    2h 43m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    9h 49m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    8h 16m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    3h 58m
    0