Одговор Министарства здравља РС бившем министру

12.08.2019. 19:57
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Након што је Слободан Станић, члан Социјално-економског савјета СДС и бивши министар здравља РС, поново јавно прозвао Министарство здравља РС, тврдећи да је за болницу “Србија” у Источном Сарајеву допремљена опрема, јефтинија и лошија од оне која је тендером уговорена и плаћена, услиједио је и кратак одговор из Министарства.

Из Министарство здравља и социјалне заштите РС поручују да су већ раније демантовали Станићеве наводе, па немају намјеру да “поново реагују на спекулације”.

-Поново напомињемо да је у оквиру реализације пројекта „Пројектовање, изградња и опремање нове ЈЗУ болница Источно Сарајево“, по принципу „кључ у руке““ уложен велики труд и напор извођача радова, грађевинског надзора, владиних институција и тијела, болнице и јединице локалне самоуправе да у складу са законским и административним процедурама испуне одредбе потписаног Уговора и обезбиједе употребу нове болнице на задовољство грађана Источног Сарајева и запослених здравствених радника – поручују из Министарства здравља и социјалне заштите РС.

Станић је данас истакао, како тврди још један примјер малверзација, тврдећи да су умјесто предвиђене три електохируршке платформе њемачког произвођача, које појединачно коштају 48.500 КМ, болници “Србија” испоручени су турски уређаји чија се цијена креће од 12 до 15 хиљада. Станић, тврди да је додатни проблем што за овај уређај нема сервиса у БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
У Болници „Србија“ од септембра редовне посјете духовника У Болници „Србија“ од септембра редовне посјете духовника
Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“ Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“
Врућине утичу на здравље - предострожност за дјецу и старе Врућине утичу на здравље - предострожност за дјецу и старе
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 26m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 49m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 22m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 19m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 10m
    0