Одобрено скоро 764.000 КМ за запошљавање 77 приправника

28.07.2021. 20:24
0
ИЗВОР: СРНА

Управни одбор Завода за запошљавање Републике Српске одобрио је данас 763.889 КМ за запошљавање 77 лица са високом стручном спремом који ће добити прилику да одраде приправнички стаж.

- Средства су одобрена у оквиру Програма подршке запошљавању младих, дјеце погинулих бораца са високом стручном спремом у статусу приправника у 2021. години - саопштено је из Завода за запошљавање Републике Српске.

Циљ Програма је оспособљавање младих лица са високом стручном спремом са евиденције незапослених за полагање приправничког испита и самосталан рад у струци.

Директор Завода за запошљавање Мирослав Вујичић изјавио је данас након сједнице на Палама да је обухваћено финансирање 100 одсто износа бруто плате лица у статусу дјеце погинулих бораца.

- Издвајање по једном приправнику у овој компоненти износи 9.920 КМ на годишњем нивоу, а темељи се на износу мјесечне плате након опорезивања од 550 КМ чији је бруто износ 826 КМ - појаснио је Вујичић.

Он је навео да су обавезе послодавца, којима су одобрена средства да у року од 30 дана од закључења уговора са Заводом прими приправника на обављање приправничког стажа и са њим закључи уговор о обављању приправничког рада у складу са законским прописима на пуно радно вријеме и на период од најмање 12 мјесеци.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
Град богатији за дјечака Град богатији за дјечака
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    30m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    18h 52m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    20h 7m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    16h 0m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    19h 6m
    1