Odobreno skoro 764.000 KM za zapošljavanje 77 pripravnika

28.07.2021. 20:24
0
IZVOR: SRNA

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske odobrio je danas 763.889 KM za zapošljavanje 77 lica sa visokom stručnom spremom koji će dobiti priliku da odrade pripravnički staž.

- Sredstva su odobrena u okviru Programa podrške zapošljavanju mladih, djece poginulih boraca sa visokom stručnom spremom u statusu pripravnika u 2021. godini - saopšteno je iz Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Cilj Programa je osposobljavanje mladih lica sa visokom stručnom spremom sa evidencije nezaposlenih za polaganje pripravničkog ispita i samostalan rad u struci.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Miroslav Vujičić izjavio je danas nakon sjednice na Palama da je obuhvaćeno finansiranje 100 odsto iznosa bruto plate lica u statusu djece poginulih boraca.

- Izdvajanje po jednom pripravniku u ovoj komponenti iznosi 9.920 KM na godišnjem nivou, a temelji se na iznosu mjesečne plate nakon oporezivanja od 550 KM čiji je bruto iznos 826 KM - pojasnio je Vujičić.

On je naveo da su obaveze poslodavca, kojima su odobrena sredstva da u roku od 30 dana od zaključenja ugovora sa Zavodom primi pripravnika na obavljanje pripravničkog staža i sa njim zaključi ugovor o obavljanju pripravničkog rada u skladu sa zakonskim propisima na puno radno vrijeme i na period od najmanje 12 mjeseci.

Komentari 0
Povezane vijesti
Neradni dan u Srpskoj Neradni dan u Srpskoj
Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO) Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    22h 36m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    19h 8m
    4
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    21h 52m
    0
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    17h 30m
    0
  • Zaplijenjeno 250 kilograma kokaina
    14h 2m
    0