Одржан "Дјечији дан забаве"

06.08.2024. 20:26
0
ИЗВОР: srna.rs

У оквиру манифестације "Љето у Источном Новом Сарајеву" вечерас је на Тргу Србије одржан "Дјечији дан забаве", а за најмлађе су припремљени занимљиви садржаји са аниматорима, маскотама, "фото-кутијом", те много изненађења и креативних активности.

Шеф кабинета начелника општине Источно Ново Сарајево Дејан Ромић изјавио је да су садржаји посвећени дјеци, односно породици као основној јединици друштва, а реализују се на локацији гдје је откривен и освештан Споменик породици.

- Припремили смо низ занимљивих игара за дјецу уз музику, да се сви заједно веселимо и дружимо -  рекао је Ромић, додајући да су сви садржаји бесплатни.

Он је за четвртак, 8. август, најавио Породични дан на којем је предвиђена "потрага за благом" за коју је прошле године исказано велико интересовање.

- Тада је било пријављено више од 40 родитеља са дјецом који су учествовали у потрази за благом. Надамо се да ћемо и у четвртак имати велики број пријављених. Биће занимљив садржај, не само за најмлађе, него и за старије који ће тражити неке знаменитости на подручју наше општине. Ко први нађе све трагове добиће вриједне награде - рекао је Ромић.

Он је за петак, 9. август, најавио "Дан ритма и плеса" на Тргу Србије, а у суботу, 10. августа, биће одржан четврти маратон и Бициклијада МТФ Форис.

Од 12. до 15. августа биће одржан Сајам књига на којем ће излагачи бити издавачи и књижари из Републике Српске и библиотеке које се баве издавачком дјелатношћу.

Сајам књига биће свечано отворен 12. августа у 19.00 часова на Тргу Србије.

Општина Источно Ново Сарајево, у сарадњи са Кластером "Срп", организује трећи Сајам здраве хране, домаћих и уникатних производа и рукотворина, који ће бити одржан 16. и 17. августа на Тргу Србије.

Манифестација "Љето у Источном Новом Сарајеву" званично је почела у суботу, 3. августа, "ФеШтивалом пива" и трајаће до 31. августа, а посјетиоце очекује занимљив музички, културно-забавни и спортски програм.

Коментари 0
Повезане вијести
Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
Промовисан роман аутора Горана Врачара у Источном Сарајеву Промовисан роман аутора Горана Врачара у Источном Сарајеву
Витомир Митрић: Језик луткарства је језик свих народа свијета Витомир Митрић: Језик луткарства је језик свих народа свијета
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    10h 55m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 37m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 5m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 26m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 35m
    0