Održan "Dječiji dan zabave"

06.08.2024. 20:26
0
IZVOR: srna.rs

U okviru manifestacije "Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu" večeras je na Trgu Srbije održan "Dječiji dan zabave", a za najmlađe su pripremljeni zanimljivi sadržaji sa animatorima, maskotama, "foto-kutijom", te mnogo iznenađenja i kreativnih aktivnosti.

Šef kabineta načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Dejan Romić izjavio je da su sadržaji posvećeni djeci, odnosno porodici kao osnovnoj jedinici društva, a realizuju se na lokaciji gdje je otkriven i osveštan Spomenik porodici.

- Pripremili smo niz zanimljivih igara za djecu uz muziku, da se svi zajedno veselimo i družimo -  rekao je Romić, dodajući da su svi sadržaji besplatni.

On je za četvrtak, 8. avgust, najavio Porodični dan na kojem je predviđena "potraga za blagom" za koju je prošle godine iskazano veliko interesovanje.

- Tada je bilo prijavljeno više od 40 roditelja sa djecom koji su učestvovali u potrazi za blagom. Nadamo se da ćemo i u četvrtak imati veliki broj prijavljenih. Biće zanimljiv sadržaj, ne samo za najmlađe, nego i za starije koji će tražiti neke znamenitosti na području naše opštine. Ko prvi nađe sve tragove dobiće vrijedne nagrade - rekao je Romić.

On je za petak, 9. avgust, najavio "Dan ritma i plesa" na Trgu Srbije, a u subotu, 10. avgusta, biće održan četvrti maraton i Biciklijada MTF Foris.

Od 12. do 15. avgusta biće održan Sajam knjiga na kojem će izlagači biti izdavači i knjižari iz Republike Srpske i biblioteke koje se bave izdavačkom djelatnošću.

Sajam knjiga biće svečano otvoren 12. avgusta u 19.00 časova na Trgu Srbije.

Opština Istočno Novo Sarajevo, u saradnji sa Klasterom "Srp", organizuje treći Sajam zdrave hrane, domaćih i unikatnih proizvoda i rukotvorina, koji će biti održan 16. i 17. avgusta na Trgu Srbije.

Manifestacija "Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu" zvanično je počela u subotu, 3. avgusta, "FeŠtivalom piva" i trajaće do 31. avgusta, a posjetioce očekuje zanimljiv muzički, kulturno-zabavni i sportski program.

Komentari 0
Povezane vijesti
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Proslavljena krsna slava grada Istočno Sarajevo (FOTO) Proslavljena krsna slava grada Istočno Sarajevo (FOTO)
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 59m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 50m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 37m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    9h 3m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 45m
    0