Održan hitan sastanak Štaba za vanredne situacije opštine Istočno Novo Sarajevo

16.01.2023. 15:25
0
IZVOR: katera.news

Hitan sastanak Štaba za vanredne situacije opštine Istočno Novo Sarajevo održan je danas zbog najave Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, prema kojoj se od 16. do 20. januara očekuju obilne padavine uz jak do olujni jugo.

Prema najavi Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske u ovom periodu se upozorava i na mogućnost izlivanja bujičnih vodotoka, pojavu klizišta i značajan porast velikih rijeka.

- Na sastanaku Opštinskog štaba za vanredne situacije doneseni su zaključci da se obavijeste svi subjekti od značaja za zaštitu i spasavanje, te da se stave na raspolaganje opštinskom štabu za vanredne situacije – saopštili su iz opštine Istočno Novo Sarajevo.

Iz ove opštine obavještavaju da je potrebno izvršiti obilazak svih kritičnih mjesta na vodotocima na teritoriji opštine, kao i preventivno čišćenje svih kanala, šahtova i korita rijeke.

Osim toga, navodi se dalje u saopštenju, potrebno je obezbijediti dovoljne količine nasipnog materijala, vreća i goriva.

Na sastanku je određen i dežurni broj 065/ 998- 420, koji će građani moći pozvati u slučaju potrebe.

Komentari 0
Povezane vijesti
Položeni vijenci na spomenik "Slava srpskom borcu" Položeni vijenci na spomenik "Slava srpskom borcu"
Koncert Željka Samardžića večeras u sportskoj dvorani na Trgu Srbije Koncert Željka Samardžića večeras u sportskoj dvorani na Trgu Srbije
Mošti Svete Tekle i Svetog Varnave na čelu današnje Spasovdanske litije u Istočnom Novom Sarajevu Mošti Svete Tekle i Svetog Varnave na čelu današnje Spasovdanske litije u Istočnom Novom Sa...
Najčitanije
 • Milanko Cicović - ne uprlja srce mržnjom, a pokaza čojstvo i junaštvo
  23h 59m
  4
 • Opljačkan manastir Ostrog, identifikovana osumnjičena
  22h 2m
  0
 • Dejan Kojić kandidat DEMOS-a za načelnika opštine Pale
  22h 49m
  10
 • Uhapšen zbog pucnjave u Palama
  6h 56m
  0
 • Marija Karađorđević, srpska kraljica koja zaslužuje poštovanje ravno svetici
  5h 36m
  0