Одржан историјски час на "Малом Зејтинлику" на Сокоцу

04.05.2022. 15:22
0
ИЗВОР: katera.news

На Војничком спомен-гробљу "Мали Зејтинлик" на Сокоцу данас је одржан историјски час под називом "Срби у Сарајеву - континуитет трајања и затирања", којем је присуствовало око 500 ученика и наставника основних и средњих школа из Пала, Братунца и са Сокоца.

Историјски час одржао је проф. др Драга Мастиловић, декан Филозофског факултета у Палама.

Циљ овог историјског часа јесте да код ученика побуди интересовање за историјске догађаје, и да о томе разговарају не само у наставном процесу, него и са својим укућанима који су били њихови живи свједоци, не би ли њихово национално утемељење било учвршћено садејством два најбитнија васпитна фактора, а то су школа и породица, саопштено је из Борачке организације Пале.

Инцијативу за организовање историјског часа покренула је Комисија за очување традиција ослободилачких ратова српскога народа у Борачкој организацији општине Пале.

Жеља организатора је да овај историјски час буде уврштен у школски наставни програм, а иницијатива за то ће бити упућена према Министарству просвјете и културе Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија О...
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    18h 37m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 33m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    17h 37m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    14h 30m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    16h 27m
    0