Održan istorijski čas na "Malom Zejtinliku" na Sokocu

04.05.2022. 15:22
0
IZVOR: katera.news

Na Vojničkom spomen-groblju "Mali Zejtinlik" na Sokocu danas je održan istorijski čas pod nazivom "Srbi u Sarajevu - kontinuitet trajanja i zatiranja", kojem je prisustvovalo oko 500 učenika i nastavnika osnovnih i srednjih škola iz Pala, Bratunca i sa Sokoca.

Istorijski čas održao je prof. dr Draga Mastilović, dekan Filozofskog fakulteta u Palama.

Cilj ovog istorijskog časa jeste da kod učenika pobudi interesovanje za istorijske događaje, i da o tome razgovaraju ne samo u nastavnom procesu, nego i sa svojim ukućanima koji su bili njihovi živi svjedoci, ne bi li njihovo nacionalno utemeljenje bilo učvršćeno sadejstvom dva najbitnija vaspitna faktora, a to su škola i porodica, saopšteno je iz Boračke organizacije Pale.

Incijativu za organizovanje istorijskog časa pokrenula je Komisija za očuvanje tradicija oslobodilačkih ratova srpskoga naroda u Boračkoj organizaciji opštine Pale.

Želja organizatora je da ovaj istorijski čas bude uvršten u školski nastavni program, a inicijativa za to će biti upućena prema Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi
Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    9h 14m
    0
  • Slani mafini
    18h 35m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    20h 30m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    18h 24m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    12h 53m
    3